Τι να ψηφίσω? Γκόρτσο ή Μαντά? - O p t i m i s m

Τι να ψηφίσω? Γκόρτσο ή Μαντά?

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2023
Βρισκόμαστε σε περίοδο εκλογική. Το οποίο σημαίνει ότι βομβαρδιζόμαστε από υποσχέσεις κάθε ώρα, κάθε λεπτό, σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο,  από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο.




Ακόμα και από τον δρόμο, την γειτονιά, την προσωπική επαφή στην είσοδο του σπιτιού μας, με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε ή που έχουμε να τους δούμε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.




Οι λόγοι τους βαθυστόχαστοι, γεμάτοι με εγγυήσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής, για μεγαλύτερες εισοδηματικές απολαβές, για «φτερά και πούπουλα».




Δυναμικές και αναγνωρίσιμες παρουσίες, που μας διαβεβαιώνουν ότι μετά την 21η Μαΐου, όλα θα…..




Και εμείς που τυγχάνει να μην είμαστε υποψήφιοι σε κάποιο συνδυασμό, τοπικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό ακούμε, παρατηρούμε, σκεφτόμαστε.




«Το μη χείρον βέλτιστον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και στην καθομιλουμένη: «Το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο».




Αλλά… Όχι δεν νομίζουμε ότι πλέον αυτό μας εκφράζει. Αναζητούμε και με το δίκιο μας, πιστεύω, το καλύτερο. Αυτό θα έπρεπε να είναι ο στόχος μας και η επιδίωξή μας.




Απλά δυστυχώς περνάει από το μυαλό μας η σκέψη, ότι όλοι αυτοί, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, όποιοι και αν είναι οι νικητές ή και οι χαμένοι, δεν θα βρίσκονται πλέον δίπλα μας, στο πλευρό μας, στις ανησυχίες μας, στους στόχους μας, στη ζωή μας.




Θα έχουν περάσει σε άλλο level. Και εμείς απλά θα μετράμε τις πληγές και τα λόγια τα ψεύτικα, τα μεγάλα. Που δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε κάποιους άλλους. Που δεν ζουν ανάμεσά μας. Αλλά είναι η ελίτ.




Για αυτό ας μην παρασυρόμαστε και ο καθένας μας ας σκεφτεί πολύ καλά που θα χαρίσει την ψήφο του και εμπιστευθεί την ζωή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.