23 Σεπτεμβρίου - Τα σημαντικότερα ευχάριστα γεγονότα της ημέρας - O p t i m i s m

23 Σεπτεμβρίου - Τα σημαντικότερα ευχάριστα γεγονότα της ημέρας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2017

63 π.Χ.:     Γεννήθηκε ο Οκταβιανός Αύγουστος, ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας. Υιοθετημένος γιος του Ιουλίου Καίσαρα, εγκαθίδρυσε την «Pax Romana » και εξασφάλισε την ειρήνη σε όλο τον ρωμαϊκό κόσμο.



1821:     Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς (Τρίπολης)   -  Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του ΄21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.


1838:     Γεννήθηκε η Βικτόρια Γούντχολ, Αμερικανίδα φεμινίστρια και η πρώτη γυναίκα που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.


1846:     Οι αστρονόμοι Ουρμπέν Λεβεριέ, Τζον Κουτς Άνταμς και Γιόχαν Γκότφριντ Γκάλε ανακαλύπτουν τον πλανήτη Ποσειδώνα.


1863:     Η Ιόνια Βουλή κηρύσσει την ένωση των Επτανήσων  με την Ελλάδα. 





1913:     Ο Γάλλος αεροπόρος Ρολάν Γκαρός γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει με αεροπλάνο τη Μεσόγειο Θάλασσα (από τη Γαλλία στην Τυνησία)



1926:     Γεννήθηκε ο Τζον Κολτρέιν, Αμερικανός σαξοφωνίστας, από τις κορυφαίες προσωπικότητες της τζαζ. («A Love Supreme») 



1938:     Γεννήθηκε η Ρόμι Σνάιντερ, ηθοποιός


1943:     Γεννήθηκε ο Χούλιο Ιγκλέσιας , Ισπανός τραγουδιστής



1949:     Γεννήθηκε ο Κώστας Τουρνάς, τραγουδιστής και συνθέτης



1956:     Το μουσείο της Ακρόπολης, που παρέμενε κλειστό από την περίοδο της κατοχής, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του με νέες αίθουσες.


1959:     Γεννήθηκε η Βρετανίδα τραγουδίστρια της ροκ, Λίτα Φορντ.



1964:     Ανοίγει η Όπερα του Παρισιού με καινούργια οροφή, την οποία έχει φιλοτεχνήσει ο Μαρκ Σαγκάλ.




1995:     Στην Πάτμο φτάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄για τις εκδηλώσεις της επετείου των 1.900 χρόνων από τη συγγραφή της Αποκάλυψης του Ιωάννη.


2000:     Ο Πύρρος Δήμας κερδίζει το 3ο του συνεχόμενο ολυμπιακό μετάλλιο στην κατηγορία των 85 κιλών της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ σηκώνοντας 175 κιλά στο αρασέ, 215 στο ζετέ και 390 στο σύνολο και ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Την ίδια μέρα η Κατερίνα Θάνου κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα των 100 μ., με χρόνο 11.12.



Και φυσικά σήμερα έχω και εγώ γενέθλια  ( Δεν χρειάζεται καν χρονολογία – όσο φαίνομαι και όσο αισθάνομαι είμαι ). Υπάρχει άλλωστε μία υπέροχη χιουμοριστική σελίδα που μας ανεβάζει την ψυχολογία, κάθε φορά που το χρειαζόμαστε. 



Χρόνια μου Πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.