Άδραξε την μέρα!!! - O p t i m i s m

Άδραξε την μέρα!!!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

Πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να ονειρεύεται μία άλλη ζωή. 
Αισθάνεσαι ότι θα έπρεπε να ζεις σε ένα άλλον κόσμο, να βίωνες διαφορετικές εμπειρίες, να δεχόσουν περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα ερεθίσματα, να ήσουν ευτυχισμένος ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους.  


Τίποτα να μην είναι ίδιο με την μίζερη ζωούλα σου, τις καθημερινές βαρετές συνήθειες, τις υποχρεώσεις που σε κυνηγούν και καταβροχθίζουν την ύπαρξή σου.


Κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο σχεδιάζεις ότι την επόμενη μέρα θα πραγματοποιήσεις τα περισσότερα από τα θέλω σου και κοιμάσαι χαλαρός ελπίζοντας πως τα καλύτερα έρχονται.


Όταν όμως μπαίνει η καινούργια μέρα και αρχίζεις να τρέχεις για να τα προλάβεις όλα, οι ώρες χάνονται και σου μένει μόνο η κούραση και το άγχος.


Και πάλι δεν έκανες τα περισσότερα από όσα σχεδίαζες. Έτσι θα κυλήσει η ζωή σου από εδώ και μπρος? Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις? Θα ονειρεύεσαι και δεν θα υλοποιείς? Θα χάνεις τη ζωή σου, θα σχεδιάζεις, αλλά δεν θα ζεις?

Κάπου διάβασες κάτι που σε συγκλόνισε: «Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει, όσο εμείς είμαστε απασχολημένοι κάνοντας άλλα σχέδια.»
Ξύπνα. Μην αφήνεσαι. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Άδραξε την μέρα.


Ο πιο σωστός τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να μην θέτεις μακροχρόνιους και επίπονους στόχους. 
Βάλε προτεραιότητες. Τι επιθυμείς να ζήσεις την εβδομάδα που βρίσκεται μπροστά σου.


Θέλεις να πας κινηματογράφο? Να δεις μια καλή ταινία  που έχεις διαβάσει τόσο καλές κριτικές? Να βγεις για φαγητό να ευχαριστήσεις την γεύση σου με υπέροχα πιάτα και καλό ποτό?


Να περπατήσεις στην ύπαιθρο, να αναπνεύσεις θαλασσινό αέρα?



Να επισκεφτείς φίλους ή συγγενείς? Ν
α κάνεις shopping therapy?


Να επικοινωνήσεις αληθινά και ειλικρινά με τον σύντροφό σου, με τα παιδιά σου, με τους δικούς σου ανθρώπους?


Οι επιλογές πολλές. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε άπειρες. Πια είναι αυτή που θα σε κάνει ευτυχισμένο, που θα γεμίσει τις μπαταρίες σου, που θα δώσει νόημα στη ζωή σου?


Εκείνο που θα σε συμβούλευα θα ήταν να κλείσεις για λίγο την τηλεόραση, για να αποτοξινωθείς από τα «ευχάριστα» των δελτίων ειδήσεων που σου μαυρίζουν την ψυχή.


Ίσως να προσπαθούσες να διαβάσεις ένα βιβλίο, καινούργιο, φρέσκο, νέο! Αλλά ρίξε και μια ματιά στην βιβλιοθήκη σου. Σίγουρα θα βρεις κάποιο που δεν πρόλαβες ούτε καν να αρχίσεις ή και κάποιο του συντρόφου σου που δεν το είχες προσέξει νωρίτερα.


Όπως και να έχει το κέφι φτιάχνεται από προσιτά σε εμάς πράγματα, που βρίσκονται δίπλα μας, κοντά μας, αρκεί να έχουμε ανοιχτά μάτια και μυαλά για να τα βρούμε και να μην τα αφήσουμε να μας προσπεράσουν.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.