Διακοπές!!! - O p t i m i s m

Διακοπές!!!

Σάββατο, Ιουλίου 01, 2023
Πισίνα. Το μέσον για να μεταφέρεις την θάλασσα στον χώρο σου. Είτε είναι ένα όμορφο και ειδυλλιακό ξενοδοχείο, είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι το σπίτι σου.


Ακούγεται ιδανικό. Περνάς όμορφα. Έχεις ένα υπέροχο δωμάτιο επιπλωμένο και εμπνευσμένο από τον χώρο και την φύση.


Απολαμβάνεις ένα πρωινό με είδη προσεγμένα και εναρμονισμένα στον χρόνο. Φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδες ή μέλι. Παραδοσιακές πίτες. Ομελέτες με μπέικον και λουκάνικα. Κρουασάν με λιωμένη σοκολάτα,  κέικ και κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι.


Ρουφάς και την τελευταία σταγόνα από τον απολαυστικό χυμό σου και πίνεις τον καφέ σου, με γεύση βανίλια ή καραμέλα.


Μετά φοράς το μαγιό σου και τα σκούρα γυαλιά σου, απλώνεις το αντιηλιακό σου, παίρνεις το ψάθινο καπέλο σου για τον ήλιο, και ξαπλώνεις στην μεγάλη ξύλινη ξαπλώστρα με το μαλακό μαξιλάρι κάτω από την τεράστια ομπρέλα ή την πέργκολα με τις λευκές κουρτίνες.


Ανοίγεις το βιβλίο σου στην σελίδα που είχες αφήσει τον σελιδοδείκτη, βάζεις τα ακουστικά στο αυτί σου ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική και νιώθεις ξαφνικά ότι ο κόσμος σταματά και εσύ απλώς ακολουθείς το ένστικτό σου και απολαμβάνεις την στιγμή.


Όταν θα καταλάβεις ότι ήρθε ο σωστός χρόνος, θα σηκωθείς και θα βουτήξεις στα δροσερά νερά της πισίνας που δουλεύει ασταμάτητα μπροστά σου ανακυκλώνοντας το νερό και χαρίζοντάς σου μοναδικές στιγμές.


Όταν θα χαρείς το κολύμπι, το πλατσούρισμα, το νερό να σου χαϊδεύει το κορμί, θα βγεις, θα κάνεις το ντουζ σου και χαμογελώντας θα ξαπλώσεις στην ξαπλώστρα, αναζητώντας το ποτό σου που συνοδεύεται από ξηρούς καρπούς και καλούδια.



Αλλά όσο και αν η πισίνα σου εξασφαλίζει μία ευφορία και μία μεγάλη ευχαρίστηση, αν έχεις θάλασσα κοντά, θα αισθανθείς την ανάγκη να κάνεις και μία βουτιά στα αλμυρά νερά της.


Αν πάλι όχι, θα αρκεστείς στο γλυκό νερό της πισίνας, θα απολαύσεις τις στιγμές και θα σηκωθείς μόνο όταν η μυρωδιά από το ούζο και οι γαρίδες και τα τηγανιτά καλαμαράκια σου υπενθυμίσουν ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και να χαρείς το μεσημεριανό σου.


Αν έχεις την ευτυχία να διαθέτεις πισίνα στο σπίτι σου, απλά κάποιες στιγμές αισθάνεσαι υπέροχα και ότι δεν έχεις ανάγκη κανέναν. 


Πάντως όπως και να έχει, δεν είναι υπέροχες οι διακοπές, όπου και αν βρίσκεσαι? Το μόνο που χρειάζεσαι είναι  απλά να είσαι με τους αγαπημένους σου και να περνάς καλά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.