Καύσωνας είναι!!! Θα περάσει... - O p t i m i s m

Καύσωνας είναι!!! Θα περάσει...

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι!!! 12 Ιουλίου γράφει το ημερολόγιο. Και σήμερα πραγματικά ο τόπος βράζει. Καύσωνας.


Μίνι ή μάξι δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Αν δεν βρίσκεσαι σε κάποιο μαγικό παραθαλάσσιο θέρετρο, αλλά είσαι υποχρεωμένος να βρίσκεσαι στη πόλη



είτε γιατί "τυχερέ" εργάζεσαι με τέτοια!!! κρίση, είτε γιατί είσαι άνεργος και τα μετράς, τα ξαναμετράς, τα......... αλλά δεν φθάνουν για διακοπές, πρέπει να σκεφτείς τρόπους να διευκολύνεις την κατάσταση, και να την κάνεις όσο περισσότερο υποφερτή μπορεί να γίνει.




Ο πρώτος και πιο γνωστός τρόπος είναι φυσικά η χρήση του κλιματιστικού. Κλειδαμπαρώνεσαι λοιπόν στο σπίτι, κλείνεις πόρτες και παράθυρα, πατάς το κουμπί και σε πάρα πολύ λίγη ώρα βρίσκεσαι σε μία ιδανική θερμοκρασία, και απλά το απολαμβάνεις. Ωραίο δεν ακούγεται? Αν φυσικά έχεις την δυνατότητα να μείνεις μέσα, γιατί δεν έχεις υποχρεώσεις.




Αν όμως εργάζεσαι ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι και χρειάζεται να μετακινηθείς, εκεί θα πρέπει να οπλιστείς με πολύ υπομονή και αντοχή. Σίγουρα όμως θα σε βοηθήσουν πολύ και κάποια μικρά τρυκ που πρέπει να τα αφουγκραστείς και ίσως να τα ακολουθήσεις.


Μην φοράς σκούρα και εφαρμοστά ρούχα. Διάλεξε βαμβακερά υφάσματα,




κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμα και επίσης με μακριά μανίκια και αν είναι δυνατόν να καλύπτουν και τα πόδια σου, δηλαδή μάξι. Βέβαια για τους άνδρες είναι λιγάκι δύσκολο, οπότε θα συνιστούσα παντελόνια φαρδιά και άνετα. Σκέψου τι φορούν στην έρημο και θα καταλάβεις.



Καπέλο απαραίτητα, όχι μόνο για μόδα και styling αλλά κυρίως για πρακτικούς λόγους, προστασία από τον ήλιο.




Επίσης και οι ομπρέλες κάνουν εξαιρετική δουλειά.




Στα παλιά χρόνια ήσουν πολύ in αν κυκλοφορούσες έτσι.




Γυαλιά ηλίου  με UV protection, ώστε να είσαι σίγουρος ότι σε προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του κατά τα άλλα φίλου μας ήλιου.




Στα μέρη του σώματος που αναγκαστικά τα βλέπει ο ήλιος, οπωσδήποτε αντιηλιακό.




Ένα μπουκάλι νερό κατά προτίμηση σε θερμός για να διατηρείται δροσερό και να ικανοποιεί την δίψα μας, πράγμα τελείως φυσιολογικό σε καύσωνα.




Αν για οποιονδήποτε λόγο αισθανθείς ατονία, ζαλάδα ή κάποιο άλλο σύμπτωμα, παράτα ότι κάνεις, βρες ένα σκιερό μέρος και κάθισε (απέφυγε τα γνωστά σιδερένια παγκάκια της πρωτεύουσας) μέχρι να συνέλθεις τελείως. Η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει, σε αντίθεση με τη ζωή μας που έχει ημερομηνία λήξης.




Διάλεξε κοινόχρηστους χώρους που κλιματίζονται και πέρασε αρκετή από την ώρα σου εκεί, ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα.




Σκέψου ότι μέχρι πριν κάτι εβδομάδες, παρακαλούσες να μην βρέχει άλλο για να έρθει επιτέλους το καλοκαίρι. Και τώρα που ήρθε, βιάζεσαι να το διώξεις. Μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλουμε.




Πάντως μην ξεχνάς: Καύσωνας είναι, θα περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.