Η Μεγάλη Επιστροφή! - O p t i m i s m

Η Μεγάλη Επιστροφή!

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Δεν ξυπνάς ότι ώρα σου αρέσει, δεν πίνεις αργά και ανέμελα τον καφέ σου, δεν απολαμβάνεις το πρωινό σου, δεν δροσίζεις το κορμί σου στα πεντακάθαρα και πανέμορφα νερά της θάλασσας, δεν λιάζεσαι με τις ώρες στον καυτό ήλιο, δεν αισθάνεσαι παντού την μυρωδιά του αντιηλιακού, δεν πίνεις τα ούζα σου στα γραφικά ταβερνάκια πάνω στην άμμο, δεν χάνεσαι στο ηλιοβασίλεμα πάνω στο σκάφος, δεν, δεν, δεν….


Δυστυχώς για σένα έφτασε η ημέρα της επιστροφής. Το ρολόι σήμερα χτύπησε μετά από πολλές…. μέρες και αισθάνθηκες την επιθυμία να το κλείσεις ή καλύτερα να το σπάσεις και να γυρίσεις από την άλλη.


Αλλά….γρήγορα συνειδητοποίησες ότι όλα... περιμένουν εσένα. Η δουλειά σου, οι υποχρεώσεις σου, το σπίτι σου, η οικογένειά σου, τα πάντα.
Και τώρα? Πως ξαναβάζεις κάτω το κεφάλι και ξαναρχίζεις? Πως μπορείς να προσαρμοστείς στις παλιές συνήθειες όταν το μυαλό σου δεν σταματά να ταξιδεύει και να φωλιάζει σε υπέροχες παραλίες, και αρνείται να συμμορφωθεί?


Μην ανησυχείς. Είναι απλά θέμα χρόνου. Η πρώτη μέρα θα σου φανεί βουνό, θεόρατο και δυσβάστακτο.

Αλλά μέχρι το απογευματάκι όλα θα ξαναβρούν το ρυθμό τους. Ευτυχώς ή δυστυχώς το σώμα σου είναι καλά εκπαιδευμένο και ξαναβρίσκει γρήγορα, ποια κουμπιά να πατήσει για να επιβιώσει. Το μυαλό σου λίγο θα αργήσει, πότε κοιτώντας τις φωτογραφίες στη ψηφιακή ή στο κινητό, πότε αναπολώντας μια στιγμή από τις υπέροχες διακοπές.



Αλλά μην το βάζεις κάτω. Να σκέφτεσαι ότι το Σαββατοκύριακο είναι πολύ κοντά και θα σε ανταμείψει για την υπομονή που έκανες περιμένοντάς το.


Και έπειτα υπάρχουν και τα τυχερά. Της Παναγίας παραδείγματος χάριν η γιορτή πέφτει Πέμπτη, αν καταφέρεις να κολλήσεις μια αδειούλα μία μερούλα, την Παρασκευή, το έφτιαξες το τετρεαήμερο. Δεν ακούγεται άσχημο. Το αντίθετο θα έλεγες. Οπότε υπομονή. Το καλοκαίρι τώρα άρχισε και έχεις πολύ χρόνο να το απολαύσεις.



Εξάλλου εσύ τώρα γύρισες από διακοπές και νιώθεις ακόμα γεμάτες τις μπαταρίες σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.