Ήλιος και βροχή! - O p t i m i s m

Ήλιος και βροχή!

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Στα χέρια σου κρατάς μία κούπα καφέ που ζεσταίνει το κορμί αλλά και την ψυχή σου. Στέκεσαι μπροστά στο παράθυρο και κοιτάς τον καιρό. 


Ένας ήλιος περίεργος και μια σιγανή βροχή συγχρόνως σε μπερδεύει και σε αποπροσανατολίζει. Ούτε χειμώνας, αλλά ούτε και άνοιξη. Μία αρρωστημένη κατάσταση που ταιριάζει γάντι με την ψυχολογία σου.


Σκέφτεσαι. Το μυαλό σου τρέχει. Διανύει χιλιόμετρα κάθε λεπτό, κάθε στιγμή της ώρας.



Διαβάζεις, βλέπεις τηλεόραση, αναζητάς στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες πολλές, διαφορετικές και βασανιστικές.


Προσπαθούν να σου δημιουργήσουν μία φοβία, μία εξάρτηση, έναν πανικό. Παντού καταστροφολογίες.


Χρόνια έχεις να ακούσεις μία είδηση χαρούμενη που θα σε κάνει να χαμογελάσεις, να αισθανθείς αισιόδοξα. Αισθάνεσαι ότι κάποιος επιθυμεί να σε ελέγχει, να εξουσιάζει το μυαλό και τη σκέψη σου. Αυτό το συναίσθημα σε κάνει έξαλλη. Σου δημιουργεί ανασφάλεια και σε γεμίζει αμφιβολίες.


Αλλά δεν είναι για πολύ. Μία φωνή μέσα σου φωνάζει και είσαι υποχρεωμένη όχι μόνο να την ακούσεις, αλλά και να την ακολουθήσεις.


Γιατί αυτή είσαι εσύ. Και οτιδήποτε και να συμβαίνει δίπλα σου, απέναντί σου, μπροστά σου δεν πρέπει να σε απομακρύνει από τον στόχο σου και τον σκοπό σου.


Ότι και αν κάνουν, όσα και αν σου πάρουν (αναφέρεσαι σε υλικά αγαθά) δεν πρόκειται ποτέ να σε γονατίσουν και να σε αφανίσουν. Έχεις φθάσει σε μία ηλικία που πλέον δεν παραμυθιάζεσαι.



Και θα πρέπει εσύ με τις επιλογές σου, να αισθάνεσαι καλά και να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Τα υπόλοιπα απλά έπονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.