Δευτέρα, η πιο παρεξηγημένη ημέρα της εβδομάδας - O p t i m i s m

Δευτέρα, η πιο παρεξηγημένη ημέρα της εβδομάδας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Το βράδυ της Κυριακής είναι λίγο βαρύ για όλους μας. Βρισκόμαστε στο τέλος του Σαββατοκύριακου, που δυστυχώς, ποτέ δεν μας φθάνει. Πότε κιόλας τελείωσε, κανείς μας δεν κατάλαβε.
Ο  ερχομός της Δευτέρας με την δουλειά (για όσους τυχερούς έχουν) και τις υποχρεώσεις που ακολουθούν, μας αγχώνει και μας κουράζει.


Και Δευτέρα να΄ταν μόνο κανά δυο φορές το χρόνο


Αλλά είναι τόσο φρικτά τα πράγματα, όσο τα φανταζόμαστε? Τι είναι λοιπόν η Δευτέρα?
Ας σκεφτούμε πως είναι δική μας επιλογή το πρωινό ξύπνημα και ας τεντωθούμε στο κρεβάτι μας, για να ξυπνήσει και το σώμα μας μαζί με το μυαλό μας.




Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, νοιώθουμε πως και πάλι δεν χορτάσαμε ύπνο, και το μόνο που θέλουμε είναι να το κλείσουμε και να γυρίσουμε από την άλλη.




Αν ανοίξουμε τα παράθυρα, θα δούμε, πως τουλάχιστον τώρα που ήρθε η Άνοιξη, ξημερώνει νωρίς και το φως της ημέρας είναι σύμμαχός μας.




Και ύστερα ένας ζεστός καφές δεν μας φτιάχνει την διάθεση?




Έπειτα ο καιρός δεν είναι πια τόσο κρύος και όταν βγούμε έξω νοιώθουμε καλά. Και η διαδρομή για την εργασία μας δεν είναι και τόσο καταθλιπτική.




Η εργασία για τους περισσότερους, δυστυχώς, είναι αναγκαίο κακό και για βιοποριστικούς λόγους, αλλά ώρες είναι, θα περάσουν.




Και μετά ας κάνουμε σχέδια να περνάμε καλά τις στιγμές που βρισκόμαστε μαζί με τους αγαπημένους μας και μην αφήνουμε όλες τις ελπίδες μόνο για το Σαββατοκύριακο.




Η ζωή γράφεται κάθε μέρα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε δευτερόλεπτο να πάει χαμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.