Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα? Γίνεται? - O p t i m i s m

Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα? Γίνεται?

Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2021
Λένε πως το καλοκαίρι είναι μοναδικό. Πως σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους μαγικούς. Πως σε κάνει να νιώθεις πιο ελεύθερος, πιο αισιόδοξος, πιο κεφάτος. 



Το πιστεύεις και αρχίζεις και ονειρεύεσαι και ελπίζεις και προσδοκάς. Είναι όμορφο να περιμένεις το καλύτερο και να προετοιμάζεσαι για να το ζήσεις. Κανείς δεν θα βρεθεί να το αμφισβητήσει και να το αρνηθεί.




Για όσους έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους, για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν, όλα βαίνουν καλώς.




Αλλά… Πάντα υπάρχει αυτό το αναθεματισμένο αλλά…



Βλέπεις υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που για χι και ψι λόγους φέτος δεν θα τα καταφέρουν. Είτε λόγω οικονομικών ή και οικογενειακών ή και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, να χαλαρώσουν, να χαρούν.



Και όμως υπάρχει λύση. Ακούει στο όνομα διακοπές ημερήσιες ακόμα και ωριαίες.



Μία Κυριακή πρωί, ένα γλυκό απογευματάκι μετά την δουλειά, σε μία τσάντα ρίχνουμε ένα μαγιό, μία πετσέτα, ένα αντιηλιακό και φύγαμε.



Δεν είναι αναγκαίο όλοι να πλατσουρίζουν στα κυκλαδίτικα νησιά και τις φανταστικές παραλίες του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, που και μακριά είναι (τουλάχιστον για μας που κατοικούμε στην Θεσσαλονίκη) αλλά και κοστίζουν.



Λοιπόν προτείνουμε μια βόλτα κοντά. Γύρω γύρω μας έχουμε πολλές παραλίες. Με καταγάλανα νερά και με χρυσές αμμουδιές. Κάπου θα βρεθεί μία ομπρέλα και μία ξαπλώστρα να μας φιλοξενήσει.



Και όταν θα χωθούμε στην δροσερή αγκαλιά της αγαπημένης θάλασσας όλα θα μοιάζουν αλλά και θα είναι ωραιότερα!



Γιατί η ευτυχία είναι στιγμές. Που τις ζούμε με πάθος και συναίσθημα. Και μας συντροφεύουν για πάντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.