Παρασκευό-Σαββάτο-Κύριακο - O p t i m i s m

Παρασκευό-Σαββάτο-Κύριακο

Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2021
Περιμένοντας το Σαββατοκύριακο έπιασες τον εαυτό σου να κάνει σχέδια, να προγραμματίζει, να διοργανώνει.
Σήμερα Παρασκευή, η τελευταία εργάσιμη (δυστυχώς όχι για όλους - άλλο θέμα αυτό, θα το αναλύσουμε κάποια άλλη φορά), και οι ώρες στην εργασία περνούν αργά, βασανιστικά θα έλεγα. Περιμένεις εναγωνίως να γίνει 15.00, να χτυπήσεις την κάρτα και μην τον είδατε τον Παναγή.


Τι θα κάνεις όμως μόλις σχολάσεις? Τι εναλλακτικές έχεις?
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Επιστρέφεις τρέχοντας στο σπίτι, τσιμπάς κάτι στα γρήγορα, ένα καφέ στο πόδι, ετοιμάζεις τσάντες και έφυγες.


Για πού? Όπου λαχταράς και μπορείς.
Εξοχικό - αν έχεις. Ξενοδοχείο - αν σου φτάνουν τα χρήματα. Camping - αν έχεις εξοπλισμό. Σε φίλους - αν διαθέτουν σπίτι δίπλα στο κύμα.


Και αν τίποτε από αυτά, δεν υπάρχει, τότε τι? Αυτό ήταν? Τζάμπα τα σχέδια, τα όνειρα, οι ελπίδες?
Μην ανησυχείς. Για όλους έχει ο Θεός. Αν δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου για φυγή, απλά άραξε. Όταν με το καλό γυρίσεις στο σπίτι, ετοίμασε το φαγητό σου αργά και απόλαυσέ το. Πιες και κανένα κρασάκι αν σου κάνει κέφι, μετά ξάπλωσε, κοιμήσου, ξεκουράσου. Όταν με το καλό ξυπνήσεις, ετοίμασε ένα παγωμένο καφέ και κάθισε να το πιείς στο μπαλκόνι σου. Άκουσε μουσική και χαλάρωσε.


Αργότερα μπορείς να βγεις μια βολτούλα σε κάποιο μπαράκι, με φίλους, με το ταίρι σου, να πιείς το ποτάκι σου, να περάσεις καλά.


Το Σάββατο μπορείς να πας για μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία. Ευτυχώς η χώρα μας περιτριγυρίζεται από θάλασσα, οπότε οι αποστάσεις είναι μικρές.


Καλύτερα να ξεκινήσεις πρωί. Έτσι θα γλυτώσεις και την ζέστη αλλά και την κίνηση. Και επιπλέον θα έχεις και περισσότερο χρόνο να χαρείς την θάλασσα και τον ήλιο. Απλώς μη ξεχάσεις αντιηλιακό και καπέλο.


Αν μείνεις και το μεσημεράκι μπορείς να φας σε κάποιο όμορφο και ήσυχο ταβερνάκι και μετά να ξαναεπιστρέψεις στη ξαπλώστρα σου (μην πληρώσεις για δεύτερη φορά – είναι σημαντικό μην το παραβλέψεις ) για απογευματινό μπάνιο (αφού χωνέψεις καλά). Πάντα το απογευματινό μπάνιο είναι πιο χαλαρωτικό και πιο υπέροχο. Απλά απόλαυσέ το.


Όταν βραδιάσει, μπορείς να σηκωθείς με την ησυχία σου, και να πάρεις το δρόμο της επιστροφής. Με προσοχή. Δεν βιάζεσαι. Η επόμενη μέρα δεν είναι εργάσιμη και δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις νωρίς.
Μην προγραμματίσεις και για την Κυριακή κάτι από τώρα.


Άφησε το στην τύχη και σίγουρα κάτι καλό θα σου συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.