Διακοπές στη θάλασσα, από τώρα? - O p t i m i s m

Διακοπές στη θάλασσα, από τώρα?

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
Είμαστε στα τέλη σχεδόν του Μάη. Έναν μήνα που μας ταλαιπώρησε αρκετά με συνεχόμενο lockdown, sms και περιορισμούς. Αλλά ευτυχώς όλα τελείωσαν. Σχεδόν. Τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε.
Ευκαιρία λοιπόν να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, πριν μας συμβούν και άλλα...
Μην νομίζετε ότι έχουμε καιρό. Ήδη φοράμε καλοκαιρινά και έχουμε τον νουν μας στο να ψάχνουμε για παραλίες.


Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι είδους διακοπές θέλουμε. Οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα βαλάντια.
Υπάρχουν φανταστικά ξενοδοχεία με υπέροχη θέα, ανυπέρβλητη χλιδή και ονειρεμένες υπηρεσίες που περιμένουν καρτερικά να τους χτυπήσουμε την πόρτα, αρκεί να είμαστε πρόθυμοι να διαθέσουμε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να περάσουμε λίγες ή και περισσότερες μέρες πλουσιοπάροχα. Είναι σίγουρα ωραία να έχουμε τις ανέσεις μας, την ιδιωτική πισίνα μας, το μασάζ και το spa μας.


Μια άλλη επιλογή είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δική τους ή όχι κουζίνα για οικονομικότερες διακοπές. Μην τα σνομπάρουμε, έχουν και καλές τιμές και καλές υπηρεσίες και είναι εκεί και ανυπομονούν να μας περιποιηθούν.


Το κάμπινγκ αρέσει σε πάρα πολλούς και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε πιο πολύ την φύση και την παρέα. Πολλά κάμπινγκ διαθέτουν δικά τους τροχόσπιτα και σκηνές και μπορούμε να νοικιάσουμε, αν δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.


Κάποτε επιτρεπόταν και το ελεύθερο κάμπινγκ που ήταν πραγματικά φανταστικό. Τα πόδια έξω από την σκηνή πάνω στην άμμο και μπροστά η θάλασσα να μας περιμένει να την επισκεφτούμε. Δυστυχώς τώρα δεν έχουμε αυτή την δυνατότατα, απλώς το θυμήθηκα και το αναπολώ.


Και φυσικά ας μην ξεχνάμε την δυνατότητα να νοικιάσουμε (αν δεν ανήκουμε στους τυχερούς που το έχουν στην κατοχή τους) ιστιοπλοϊκό για πραγματικές (κατά την άποψή μου πάντα) διακοπές για άμεση επαφή με τον ήλιο και την θάλασσα.


Βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι καλά να το σχεδιάσουμε μαζί με την παρέα μας για να μας έρθει πολύ πιο οικονομικά. Αλλά εδώ μας εφιστώ την προσοχή. Οι ώρες που θα ταξιδεύουμε, που θα αναγκαζόμαστε να είμαστε όλοι μαζί, που θα πρέπει να μοιραζόμαστε πράγματα, είναι πάρα πολλές. Η φιλία πρέπει να είναι δοκιμασμένη και γερή, διαφορετικά κινδυνεύουμε να χαλάσουμε την διάθεσή μας, τις διακοπές μας και τις σχέσεις μας με τους «φίλους μας». 


Το δεύτερο που θα μας απασχολήσει είναι το πότε. Εγώ προσωπικά προτιμώ τέλη Ιουνίου που δεν έχει πολύ κόσμο για να χαρώ πιο πολύ την θάλασσα και να απολαύσω ησυχία. Επίσης μου αρέσει που αργεί πολύ… να βραδιάσει και έχω μια ατελείωτη μέρα στην διάθεσή μου. Για όσους ανήκουν στην δική μου κατηγορία υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να βιαστούν.


Υπάρχουν αυτοί που δεν αλλάζουν με τίποτα τον Ιούλιο. Η θάλασσα είναι πολύ ζεστή ιδίως για όσους έχουν μικρά παιδιά, και βρισκόμαστε και ουσιαστικά στη μέση του καλοκαιριού. 


Άλλοι πάλι προτιμούν τον Αύγουστο που συνήθως κλείνουν για καλοκαιρινές διακοπές πολλά καταστήματα, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα συναντήσουμε μεγάλη κοσμοσυρροή. Σίγουρα όμως θα χαρούμε πιο πολύ νυχτερινή ζωή.


Και φυσικά δεν λείπουν και αυτοί που προτιμούν την ησυχία του Σεπτέμβρη. Η θάλασσα είναι ζεστή μετά από όλο το καλοκαίρι, ο καιρός είναι γλυκός και ήρεμος.


Γούστα είναι αυτά. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που έλεγε και ο σοφός μας λαός.


Αλλά και για αυτούς που αισθάνονται ότι αργούν ακόμα, αν οργανωθούν από τώρα, θα πετύχουν και καλύτερες υπηρεσίες και ωραιότερα δωμάτια και σίγουρα δεν θα τρέχουν με το αυτοκίνητο γεμάτο αποσκευές ψάχνοντας απεγνωσμένα για ένα οποιοδήποτε δωμάτιο. 


Και όσοι ταξιδέψουμε σε νησιά ας αρχίσουμε από τώρα να ψάχνουμε τα δρομολόγια και τις τιμές. Και μην ξεχνάμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις ή ένα test για covid19 πριν φτάσουμε στην ώρα της εισόδου στο πλοίο που θα μας μεταφέρει σε μέρη μαγικά.


Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις αεροπορικές αποδράσεις και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.


Ότι και αν αποφασίσουμε το καλοκαίρι μας χτυπά την πόρτα και πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.