Που θα πάμε διακοπές φέτος? - O p t i m i s m

Που θα πάμε διακοπές φέτος?

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021
Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη. Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι πρέπει να σχεδιάσεις και να προγραμματίσεις τις διακοπές σου. Δεν είναι και τόσο νωρίς, όσο φαντάζεσαι. Οπότε απλά, μην επαναπαύεσαι.


Πρώτα θα αποφασίσεις πότε θα πάρεις άδεια, αν… εργάζεσαι. ΄Η πότε θα βολεύει το έτερόν σου ήμισυ και την παρέα σου. Ο συγχρονισμός είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία και πρέπει να είναι το πρωταρχικό σου μέλημα σε αυτήν την ετοιμασία.


Άρχισε λοιπόν να σκέφτεσαι: Πότε, που, πως και φυσικά με ποιον, θα απολαύσεις την θάλασσα, τον ήλιο, το κολύμπι


και όλα τα θαλάσσια σπορ που το συνοδεύουν και φυσικά την βαρκάδα στο φεγγαρόφωτο


και γιατί όχι τις νοστιμιές στα ουζερί και τις ταβέρνες!


Και μόνο που το σκέφτεσαι αισθάνεσαι μία χαρά, μία ανυπομονησία και όλες οι αισθήσεις σου βρίσκονται στο κόκκινο.


Αρχίζεις λοιπόν και ανοίγεις χάρτες, μετράς αποστάσεις, ψάχνεις ξενοδοχεία, αναζητάς διαδρομές.


Τα υπόλοιπα έπονται. Και μάλλον είναι και τα πιο ευχάριστα. Αρκεί βέβαια να έχεις την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθείς και να ανταπεξέλθεις.


Έρευνα αγοράς για τοποθεσίες. Θα προτιμούσες κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Υπέροχη η Χαλκιδική, δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις, σαν την θάλασσά της δεν θα βρεις πουθενά, αλλά είναι τόσο κοντά σου. Μπορείς να πας οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο.  



Αισθάνεσαι μία σχεδόν ζήλια για τους Αθηναίους που έχουν όλα τα νησιά στα πόδια τους, ενώ για σένα είναι ένα ταξίδι από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο. Αλλά δεν πτοείσαι. Η διάθεση σου είναι τόσο ανεβασμένη που σχεδόν όλα τα βρίσκεις και τα βλέπεις τέλεια. Εφόσον έχεις περισσότερο χρόνο θα το εκμεταλλευτείς ανάλογα.


Για μεγαλύτερο διάστημα επομένως από ένα απλό weekend που φιλοδοξείς ότι είναι οι διακοπές σου, επιθυμείς να διαλέξεις κάτι άλλο. Τρελαίνεσαι να γνωρίζεις καινούργια μέρη.


Να ανακαλύπτεις την ιστορία τους, τα έθιμά τους, τις ομορφιές τους. Να γνωρίζεις τους κατοίκους τους, να μαθαίνεις νέα πράγματα. Να βιώνεις καινούργιες εμπειρίες.



Θα σου άρεσε πολύ η δυνατότητα με κάποιο σκάφος (αν δεν έχεις δικό σου, μπορείς εύκολα να νοικιάσεις) να εξερευνήσεις τις απόκρημνες παραλίες που δεν έχουν δρόμο από την στεριά για να τις επισκεφτείς. Να κολυμπήσεις σε θάλασσες πανέμορφες και πεντακάθαρες.


Να επισκεφτείς τα σπήλαια που σχεδόν σε όλα τα μέρη υπάρχουν.


Να ξεφύγεις από όλα τα απλά και τετριμμένα. Να ζήσεις το όνειρο, όπως εσύ το έχεις φανταστεί.


Εγώ από την πλευρά μου, απλά σου το εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.