Ημέρα καραντίνας στην Θεσσαλονίκη 123η!!! - O p t i m i s m

Ημέρα καραντίνας στην Θεσσαλονίκη 123η!!!

Σάββατο, Μαρτίου 06, 2021

 6/3/2021 Ημέρα καραντίνας στην Θεσσαλονίκη 123η.



Σαν τους φυλακισμένους μετράμε τις μέρες. Εκείνοι έχουν λάβει την ποινή τους και γνωρίζουν. Ακόμα πόσες… μέρες πρέπει να υπομείνουν στην φυλακή. Εμείς πάλι όχι….



Έχουμε μπλέξει σε μία κατάσταση αρρωστημένη και δεν γνωρίζουμε ούτε πότε θα γίνουμε καλά, ούτε πότε θα απελευθερωθούμε.



Ξυπνάμε και δεν έχουμε καμία διάθεση να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Βαρεθήκαμε και την γεύση του πρωινού αρωματικού καφέ και πολύ περισσότερο την συνέχεια.



Όταν θα στείλουμε μήνυμα στο 13033 για να πάρουμε την έγκριση να μετακινηθούμε. Για γιατρό, για ψώνια, για σωματική άσκηση, Κάθε μέρα εδώ και 4 και μήνες μία από τα ίδια.

Στέρηση ελευθερίας, στέρηση δημοκρατίας. Μετά από τόσες… μέρες και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί πρέπει να στέλνουμε μήνυμα για το τι πρέπει να κάνουμε. Ποιον ενδιαφέρει αν προσωπικά εγώ θα πάω να αγοράσω φάρμακα ή ψωμί ή βρακί?



Ποιος νοιάζεται αν επιθυμώ να τρέξω ή να περπατήσω ή να βγάλω για κατούρημα τον σκύλο μου. Γιατί ενδιαφέρεται η κυβέρνηση αν μείνω μετά τις εννέα το βράδυ στο πάρκο ή αν πάω να συναντήσω τον γκόμενο?



Τέτοια καούρα ειλικρινά ούτε την καταλαβαίνω και φυσικά δεν την επικροτώ. Το μόνο που νιώθω είναι ότι επεμβαίνει στην προσωπική μου ζωή και προσπαθεί να την διαλύσει.

Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με το «Διαίρει και Βασίλευε», αφού μας φέρνει κοντά σε χρόνια εμφυλίου, διαιρώντας τους Έλληνες σε χρώματα κόκκινα, πράσινα, γαλάζια,  αλλά σίγουρα δεν θα πετύχει τίποτα.



Γιατί αν και όπως λένε κάναμε 400 χρόνια για να απελευθερωθούμε, από τότε που το καταφέραμε, δεν θα αφήσουμε κανέναν να το εκμεταλλευθεί και να μας γυρίσει πίσω. Πλέον γνωρίζουμε, όχι απαραίτητα από τα ΜΜΕ αλλά από το διαδίκτυο που ακόμα και τώρα παρ΄ όλες τις πιέσεις εξακολουθεί και καταφέρνει να διακινεί ελεύθερες απόψεις και ιδέες.



Και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να μην χάσουμε ούτε κάτι ελάχιστο από όσα μας ανήκουν και είναι δικά μας. Και εννοείται ότι δεν τα προσφέρουμε σε κανέναν που το μόνο που επιθυμεί είναι να μας διαλύσει για προσωπικό του όφελος.



Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Γιατί οι πολλοί είναι Δύναμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.