Το ρακόμελο!!! - O p t i m i s m

Το ρακόμελο!!!

Κυριακή, Μαρτίου 21, 2021

21 Μαρτίου του 2021!  Αρχή της Άνοιξης.




Και συγχρόνως Κυριακή της Ορθοδοξίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται.


Ο καιρός? Άθλιος. Όμοιος με την ψυχολογική μας κατάσταση. Χειμώνας βαρύς και ασήκωτος.



Ενώ η φύση έχει γεμίσει πράσινο και αναζωογόνηση.

Η ερώτηση της απανταχού νοικοκυράς. Τι θα μαγειρέψω σήμερα? Η απάντηση απλή και ξεκάθαρη, Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.



Οι έχοντες εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα το θεωρήσουν βαρετό και ίσως τρισάθλιο. Για σένα όμως που είσαι γυναίκα και δεν έχεις πολλά πάρε δώσε με την πατρίδα, αυτό το ευτελές φαγητό σε γυρνάει πολλά χρόνια πίσω…

Όταν παιδί απαντούσες στην ερώτηση: Τι θέλεις να φάμε σήμερα? Και απαντούσες περιχαρής: «Κότα, πατάτα». Ίσως γιατί σε εκείνη την τόσο παιδική σου ηλικία δεν μπορούσες εύκολα να τοποθετήσεις το ρήμα, το υποκείμενο, το αντικείμενο, τον προσδιορισμό σε μία ολοκληρωμένη πρόταση.



Και πέρασαν πολλά… χρόνια από τότε. Αλλά η αγάπη σου στο γνωστό φαγητό παρέμεινε και εξακολουθεί να σε προκαλεί.

Και συνεχίζεις να το μαγειρεύεις έχοντας προσθέσει πολλά έξτρα, αλλά η ουσία παραμένει στο πέρασμα των χρόνων.

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σαλάτες, φρυγανισμένο ψωμί και φυσικά κόκκινο κρασί.



Να τσουγκρίσουμε στην υγειά μας και να ευχηθούμε τα καλύτερα. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για όλους. Και να ελπίσουμε ότι η πανδημία κάποτε θα εξασθενήσει και θα μας αφήσει να ζήσουμε ελεύθεροι.


Πως γίνεται και τέλειωσε τόσο γρήγορα ένα μπουκάλι κρασί? Επιθυμείς κάτι άλλο γιατί ακόμα έχεις πολλά να συζητήσεις, πολλά να θυμηθείς.

Ρακόμελο! Ναι γιατί όχι! Σηκώνεσαι να το σερβίρεις, ανοίγεις την βιτρίνα με τα ποτήρια και το μάτι σου πέφτει σε εκείνα τα ποτήρια που είναι ενθύμιο από το πατρικό σου. Τα γεμίζεις και αισθάνεσαι την παρουσία των γονιών σου που δυστυχώς έχουν φύγει αλλά πάντα τους κουβαλάς μέσα σου.



Πίνεις αργά το ποτό σου και η ψυχή σου γεμίζει με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις που σου κατακλύζουν το μυαλό και την σκέψη.

Αισθάνεσαι τύψεις που δεν νήστεψες αλλά συγχρόνως και μία χαρά πως όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι πάντα δίπλα σου. Στις λύπες και στις χαρές! Στην ζωή σου ολάκερη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.