Καλώς μας ήρθες! - O p t i m i s m

Καλώς μας ήρθες!

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022


Ήρθε το μωρό σας!  
Αυτό το μικρό πλασματάκι που με τον ερχομό του γεμίζει τον κόσμο σας με χρώματα και φως.

Περιμένατε τόσους μήνες, και προσπαθούσατε να φαντασθείτε  το προσωπάκι του, τα ματάκια του, τα χειλάκια του. Και τώρα στέκεται μπροστά σας, αθώο και ανήμπορο και κλαίει, κλαίει, κλαίει………





Τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα που σας κατακλύζουν, αλλά και τόσο ανάμεικτα. Η αγάπη που νοιώθετε είναι απέραντη και απεριόριστη. Αλλά………… υπάρχει το μεγάλο αλλά………




Η κούραση, η ξαγρύπνια, η κλεισούρα δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε και να χαρείτε αυτό το υπέροχο δώρο που σας πρόσφερε η ζωή. 




Βέβαια όλα αυτά τα συναισθήματα τα έχετε ξαναζήσει. Βλέπεις είναι το δεύτερο αγγελούδι που έχει εισβάλλει στη ζωή σας. 

Και το πρώτο είναι ακόμα τόσο μικρό. Και κρέμεται πίσω από την φούστα σας, σας κοιτάει στα μάτια και περιμένει το βλέμμα σας, το χάδι σας, το φιλί σας.




Στόχος σας είναι να καταφέρετε να ασχοληθείτε μαζί του, ώστε να μην αισθανθεί ούτε και για ένα δευτερόλεπτο ότι έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και δεν απολαμβάνει την αγάπη σας.




Σίγουρα με τον τρόπο σας θα το κάνετε να καταλάβει,  και ίσως να θελήσει ακόμα και να σας βοηθήσει,  για να τύχει της εύνοιάς σας και της φροντίδας σας. Το σίγουρο είναι ότι η αγάπη σας θα κερδίσει και θα εμφυσήσει αισθήματα αγάπης του "μεγάλου" σας πια προς το μωρό.




Και όσο περνάει ο καιρός το δέσιμο θα μεγαλώνει και έτσι θα μπορέσετε να φτιάξετε μία οικογένεια όμορφη αλλά κυρίως αγαπημένη.




Αλλά ας μην γελιόμαστε. Και η σχέση με τον σύντροφό σας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να την ανανεώσετε και να την δυναμώσετε.

Μία σίγουρη λύση είναι να μην διστάσετε να ζητήσετε  βοήθεια. Δίπλα σας σίγουρα βρίσκονται πρόσωπα που σας αγαπούν και σας νοιάζονται, είτε είναι γονείς, είτε αδέλφια, είτε φίλοι.




Αφήστε τα παιδιά σας σε άτομο της εμπιστοσύνης σας, πιάστε το χέρι του συντρόφου σας και ανοίξτε την πόρτα για μια μικρή ή και μεγάλη βόλτα.




Περπατήστε στην παραλία, στην εξοχή, πηγαίνετε για καφέ, για φαγητό, για ποτό και ξαναθυμείτε τις τρυφερές και παθιασμένες στιγμές σας. 





Και βέβαια συνεχίστε τις όμορφες δραστηριότητες με το μεγάλο σας παιδί. Δεν πρέπει να νιώσει ότι με τον ερχομό του μωρού κάτι έχει χάσει. 




Και το μωρό σας θα εισπράξει την χαρά σας και την ευτυχία σας και θα νοιώσει χαλαρά και ήρεμα. Και όταν το μωρό μας είναι ήσυχο, κοιμάται, είναι καλά, και εσείς απολαμβάνετε περισσότερο την ζωή σας.




Σε λίγο διάστημα το μωρό σας θα προσαρμοσθεί σε τακτικές ώρες ύπνου και χαλάρωσης, οπότε θα κάνετε όλα αυτά που θέλετε και θα επανέλθετε στους φυσιολογικούς ρυθμούς σας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.