12 τρόποι να περνάς καλά και μετά τις γιορτές!!! - O p t i m i s m

12 τρόποι να περνάς καλά και μετά τις γιορτές!!!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 04, 2024

 


Και αισίως φθάσαμε στο 2024. 
Χιλιάδες ευχές, πυροτεχνήματα, εναγκαλισμοί και φυσικά άφθονο φαγητό και ποτό. Σαν να είχαμε να φάμε και να πιούμε χρόνια………..
Και τσουγκρίσματα και γέλια και χαρές και πανηγύρια. Και λάμψη και glitter (χρυσόσκονη) και μεγαλεία.




Και από αυτή την εβδομάδα όλα επανέρχονται σε κανονικούς, φυσιολογικούς, καθημερινούς ρυθμούς. Πως μπορείς να ξαναβάλεις μέσα το κεφάλι και να επιστρέψεις στα απλά, στα τετριμμένα, στα μελαγχολικά?




Όχι, μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια, τίποτα δεν τελείωσε και μπορείς και το σήμερα να το κάνεις ξεχωριστό και υπέροχο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και πάνω από όλα καλή διάθεση.




Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις ενδιαφέρουσα και την καθημερινότητά σου:



1ον)  Ενημέρωσε το νέο σου ημερολόγιο με σημειώσεις από τα παλιά που πάντα θες να θυμάσαι, και ετοιμάσου να το γεμίσεις με νέες εμπειρίες και καταστάσεις.




2ον)  Συγχρόνως μπορείς να οργανώσεις τις φωτογραφίες της χρονιάς που έφυγε και να τις αποθηκεύσεις.



 
3ον)  Φρόντισε να ξεφορτωθείς και να μοιράσεις τα γλυκά και τις λιχουδιές που κοσμούν το τραπέζι σου, σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη ή απλά τα λαχταρούν, ώστε και καλό να κάνεις και να μην ξαναμπείς στον πειρασμό να τα περιδρομιάσεις.  




4ον)  Άρχισε να διαβάζεις εκείνο το υπέροχο βιβλίο που διάλεξες πριν από τα Χριστούγεννα που, μια με το ένα και μια με το άλλο, δεν κατάφερες ούτε την εισαγωγή να κοιτάξεις. 




5ον)   Ψάξε να βρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις τόσο θεατρικές όσο και κινηματογραφικές και μην χάσεις την ευκαιρία να τις παρακολουθήσεις. 




6ον)   Ξεκουνήσου, που σε απλά ελληνικά σημαίνει αποχαιρέτησε την αγαπημένη σου πολυθρόνα και το χουχούλιασμα παρέα με την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, και βγες έξω στον καθαρό αέρα για να απολαύσεις τον χειμωνιάτικο ήλιο, την βροχερή μέρα και την καθαρή ατμόσφαιρα. Περπάτησε, τρέξε, κάθισε να πιες ένα καφέ, ότι ταιριάζει καλύτερα στην δική σου προσωπικότητα.  




7ον)  Κάνε μια λίστα με πράγματα που χρειάζεσαι και επιθυμείς να αποκτήσεις, γιατί οι εκπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει και μας προσκαλούν! Και οι ευκαιρίες φαντάζουν πολύ δελεαστικές...




8ον)   Δεν είναι αναγκαίο να ξεκόψεις από οικογένεια και συγγενείς, επειδή σχεδόν τέλειωσαν οι γιορτές. Και τώρα μπορείτε να οργανώνετε συγκεντρώσεις και συμπόσια.




9ον)   Όταν το κρύο γίνει λίγο πιο τσουχτερό, ίσως και αν χιονίσει, (να δούμε και μία άσπρη μέρα), μη διστάσεις να ανάψεις το τζάκι και να ψήσεις κάστανα, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου μουσική.  




10ον)  Απόλαυσε μία παλιά αγαπημένη ταινία τρώγοντας ποπ κορν και πατατάκια. Συνταγή αλάνθαστη που επέζησε στα χρόνια.




11ον)  Ψάξε στο χάρτη για κοντινούς προορισμούς και όχι μόνο, και οργάνωσε μία εκδρομή για το Σαββατοκύριακο. Ο χειμώνας είναι πανέμορφος και η χώρα μας διαθέτει τέλειες τοποθεσίες για να περάσεις ιδανικά και υπέροχα στις εξορμήσεις σου. 




12ον)  Και τέλος φρόντισε να περνάς καλύτερα από όσο προσπαθείς να δείχνεις στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.