Με δύο μωρά? - O p t i m i s m

Με δύο μωρά?

Παρασκευή, Απριλίου 19, 2019


Σήμερα ξύπνησες πολύ πρωί. Περισσότερο νωρίτερα από ότι στην πραγματικότητα είχες προγραμματίσει να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Λίγο η έννοια, λίγο το άγχος, δεν σε κρατούσε το κρεββάτι.




Άνοιξες τα παντζούρια. Δεν είχε ακόμα ξημερώσει καλά. Αλλά η μέρα προμηνυόταν ζεστή και γλυκιά.


Ετοίμασες καφέ. Η μυρωδιά της καραμέλας όσο έπεφτε στην κανάτα της καφετιέρας, σου έφτιαξε την διάθεση.




Άνοιξες τον υπολογιστή και χάζεψες λίγο στο Facebook και στα email. Τίποτα το συγκλονιστικό. Διάβασες τις τελευταίες ειδήσεις και διαπίστωσες και πάλι μία από τα ίδια.




Άκουσες τον θόρυβο από το ασανσέρ. Σηκώθηκες με ανυπομονησία.


Στην πόρτα ξεπρόβαλε ο μικρός. Πριν ένα μήνα έκλεισε τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Σου χαμογέλασε και τον πήρες στην αγκαλιά σου. Τι όμορφο συναίσθημα. Έκλεισες την πόρτα στα παιδιά σου που έφευγαν για την δουλειά τους και άρχισες να ασχολείσαι μαζί του.




Δεν πέρασε και πολύ ώρα και το ασανσέρ σταμάτησε και πάλι στον όροφό σου. Άνοιξες αφήνοντας τον μικρό στο παρκοκρέβατο και παρέλαβες τον μεγάλο.



Μεγάλος. Το λες και γελάς. Σε ένα μήνα θα κλείσει τα δύο. Και πάλι αγκαλιές και φιλιά. Και πάλι γλυκά χαμόγελα. Χαιρετούρες και στην δεύτερη παρτίδα των παιδιών σου.




Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα κρατήσεις μόνη σου, μαζί και τα δύο μωρά. Γιατί μωρά είναι. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα δυσκολευτείς λίγο. Αλλά η αγάπη σου για κείνα θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις.



Το πάρτι αρχίζει!!! Όλοι καθισμένοι στο μεγάλο χαλί και γύρω, δίπλα, πάνω, κάτω όλα τα παιχνίδια τους. Αυτοκινητάκια, ζωάκια, ρομπότ, κυβάκια, παζλ, playmobil, βιβλία. Μεγάλη ποικιλία.





Και ναι, το ένα επιθυμεί να αρπάξει, αυτό που κρατάει το άλλο.


Και εσύ πρέπει να είσαι δίπλα τους, να παίζεις μαζί τους, να κυλιέσαι στο πάτωμα, να τους διαβάζεις παραμύθια, να τους τραγουδάς.


Και να τα μαθαίνεις να μοιράζονται. Και να τους διδάσκεις  καινούργια πράγματα. Και να γελάς με την απορία που βλέπεις στο βλέμμα τους.




Και να τρέχεις να αποθανατίσεις τις γκριμάτσες και τα κατορθώματα τους με την ψηφιακή κάμερα.





Βέβαια όταν θα έρθει η ώρα για το φαγητό, πρέπει να μαντέψεις ποιο από τα δύο πεινάει περισσότερο, γιατί και τα δύο μαζί μάλλον θα είναι κομματάκι δύσκολο, αλλά δεν πτοείσαι. Αφού τα αγαπάς και τα νοιάζεσαι σίγουρα θα τα καταφέρεις.







Απλώς εύχεσαι η ώρα του ύπνου να συμπέσει, για να ετοιμάσεις και ένα φαγητό για τους μεγάλους που κάποια στιγμή θα μπουκάρουν πεινασμένοι!




Νωρίς το απόγευμα έρχονται με την σειρά ή και συγχρόνως να παραλάβουν τα καμάρια τους. Ευτυχώς πρόλαβες και μαγείρεψες, και μάλιστα παστίτσιο. Σίγουρα θα ενθουσιασθούν. 




Ok αισθάνεσαι κάποια κούραση, αλλά συγχρόνως και μία μεγάλη χαρά. Γιατί τα κατάφερες σήμερα. Και πιθανότατα και αύριο, και μεθαύριο, και πάντα. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε τέλεια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.