Είναι λύση η φυγή? - O p t i m i s m

Είναι λύση η φυγή?

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019
Τώρα που τελειώνει και ο Απρίλης αισθάνεσαι την επιθυμία περισσότερο από ποτέ να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν στην χώρα μας δεν σου δίνουν την δυνατότητα και τα κίνητρα για να το πραγματοποιήσεις.


Βρίσκεσαι λοιπόν σε ένα αδιέξοδο και το μόνο που σκέφτεσαι είναι η φυγή στο εξωτερικό.



Το δουλεύεις στο μυαλό σου, ψάχνεις θέση για τα προσόντα σου, ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά, αλλά βασανίζεσαι.



Το δίλημμα μεγάλο. Από τη μία η χώρα σου. Με τον ήλιο, με την θάλασσα, με τις ομορφιές, με τα κακώς κείμενα (χρόνια τώρα…), με τους αγαπημένους σου, με τον κόσμο σου ολάκερο. Που γνωρίζεις ότι θα σου λείπει, θα σου λείπει πολύ!



Και από την άλλη μία χώρα, συνήθως άτονη και γκρίζα. Δεν την αγαπάς. Δεν την έχεις διαλέξει για κατοικία σου. Την βρίσκεις ουδέτερη και μουντή. Έχεις όμως την ελπίδα και την σιγουριά ότι εκεί θα βρεις το χρήμα, την καριέρα, την αναγνώριση. Δυστυχώς πιθανότατα εκεί θα βιώσεις και την μοναξιά και τη θλίψη.



Σκέφτεσαι τη όνειρά σου. Να τελειώσεις τις σπουδές σου.



Να βρεις μία δουλειά που να σε γεμίζει και να σου προσφέρει οικονομική άνεση.


Να έχεις ένα όμορφο σπίτι, ένα αυτοκίνητο.


Να κάνεις ταξίδια. Να χαίρεσαι τα όμορφα και απλά πράγματα, παρέα με τους αγαπημένους σου. Και κάποια στιγμή να βρεις το ταίρι σου, να ζήσεις μαζί του, να κάνεις οικογένεια.



Απλά ήλπιζες να ζήσεις τη ζωή σου! Αυτή που με τόσο επιπολαιότητα σου έκλεψαν οι ιθύνοντες της πατρίδας σου. Θαρρείς και αποφάσιζαν για τον εαυτό τους και όχι για σένα, για την οικογένειά σου, για τους φίλους σου, για όλους τους Έλληνες. Και μάλιστα τους νέους. Αυτούς που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, και είναι έτοιμοι να βγουν στην παραγωγική διαδικασία και να προσφέρουν τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους, τα πιστεύω τους για ένα καλύτερο αύριο.



Αισθάνεσαι οργή, θυμό, αγανάκτηση. Και σίγουρα με το δίκιο σου. Αλλά η φυγή δεν είναι πάντοτε η λύση.


Ίσως αν… Μα τι σκέφτεσαι? Τι ελπίζεις? Τι προσδοκάς?  Απλά μην εγκαταλείπεις. Το γνωρίζεις ότι είναι πολύ δύσκολο. Αλλά ποιος είπε ότι αυτό δεν είναι η γοητεία της επιτυχίας?


Σκέψου ότι αν φύγεις, το πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιστρέψεις. Ποτέ. Ίσως μόνο για διακοπές. Όταν… και αν… πετύχεις. Αυτό θέλεις?


Απλά εξάντλησε όλα τα περιθώρια πριν το βάλεις στα πόδια.


Ότι και αν διαλέξεις, ότι και αν αποφασίσεις το σίγουρο είναι ότι θα βρεις τις ισορροπίες σου, θα καταφέρεις τους στόχους σου και θα κερδίσεις τη ζωή σου. Με το όποιο τίμημα.



Απλά να θυμάσαι ότι δεν είναι πάντα λύση η φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.