Τώρα τα λέμε όλα - O p t i m i s m

Τώρα τα λέμε όλα

Σάββατο, Ιουλίου 20, 2019
Σήμερα αισθάνεσαι την επιθυμία να γιατρέψεις πληγές.


Από αυτές που δημιουργήθηκαν μία κρύα νύχτα του χειμώνα πριν πάρα πολλά χρόνια και σε καταδιώκουν μέχρι σήμερα. Δεν γνωρίζεις τον τρόπο αλλά η ψυχή σου είναι έτοιμη να παλέψει και να νικήσει.


Φοβίες, ανασφάλειες, τραυματικές εμπειρίες που βασάνισαν σε ανύποπτο χρόνο την ύπαρξή σου και σήμερα ζητούν δικαίωση.


Είχες την πολυτέλεια να μεγαλώσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που σε αγαπούσαν και σε πρόσεχαν. Αλλά ποτέ δεν τους άφησες να δουν μέσα σου. Να ακούσουν τις επιθυμίες σου, τα θέλω σου, τις ανάγκες σου. Τους κρατούσες όλους σε μία απόσταση ασφαλείας, μήπως και σε καταλάβουν. Δεν ήθελες να δουν ότι είχες μέσα σου άγχη, φόβους, ανεκπλήρωτα όνειρα και άσχημες στιγμές. Προσπαθούσες να πείσεις τους πάντες, και κατά επέκταση και τον ίδιο σου τον εαυτό, ότι όλα ήταν τέλεια.
Ότι δεν σου έλειπε τίποτα, ότι δεν είχες απωθημένα, ότι δεν σε προβλημάτιζε κανένας και τίποτα. Έτσι θεωρούσες ότι ήσουν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και ο αρχηγός όλων. Σε κολάκευε να σε θαυμάζουν, να ζητούν την γνώμη σου, να κάνουν ότι τους συμβούλευες.


Αλλά έτσι ξέχασες να ζήσεις. Να κλάψεις για κάτι που έχασες.

Να πονέσεις για την ίδια σου την πληγή που αιμορραγούσε. Να θυμώσεις αν κάποιος δεν σε καταλάβαινε. Να ζητήσεις εξηγήσεις για κάποια άσχημη στιγμή. Να παλέψεις για το μέσα σου. Για την δική σου ελευθερία.


Και άφησες όλα τα παιδικά σου χρόνια να σκεπαστούν από ψεύτικη ευτυχία και χαρά.
Και τώρα τι ζητάς? Είσαι σε θέση να μιλήσεις για όλα αυτά που αισθάνεσαι και τόσα χρόνια καταπλακώνεις και καταπιέζεις? Μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά και να αποδεσμεύσεις το μυαλό σου, την ψυχή σου, για όλα όσα σε πνίγουν και δεν σε αφήνουν να ανασάνεις? Έχεις την δυνατότητα να απελευθερωθείς και να ηρεμήσεις? Προσπάθησε. Αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που εσύ ο ίδιος προσφέρεις στον εαυτό σου. 
Ζήτησε βοήθεια. Σίγουρα δίπλα σου υπάρχουν πολλοί που σε αγαπάνε και μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ή μήπως είναι και αυτό ένα όνειρο σαν και τόσα άλλα……


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.