Λίγο πριν τα Χριστούγεννα - O p t i m i s m

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2020
Οι μέρες κυλούν, τρέχουν και δεν σου αφήνουν περιθώρια να μην κάνεις αυτά που πρέπει. Την Παρασκευή είναι Χριστούγεννα και όλα φροντίζεις να είναι στη θέση τους.


Αισθάνεσαι μία χαρά και μία προσμονή για τις Άγιες μέρες που ακολουθούν και ελπίζεις για τα καλύτερα. Και μπαίνεις στο τρυπάκι και εσύ όπως και όλοι μας άλλωστε και στην κυριολεξία ξεπατώνεσαι, αλλά αυτή η γλυκιά κούραση αντί να σε καταβάλει, σε ανανεώνει και σου προσφέρει χαρά.



Και τρέχεις για να προσθέσεις τις τελευταίες πινελιές στην διακόσμηση του σπιτιού, να ψωνίσεις δώρα και κάρτες με ευχές για όλους, να γεμίσεις το ψυγείο με τρόφιμα, ζαρζαβατικά και φρούτα, να εφοδιασθείς με ξηρούς καρπούς και ποτά, να φτιάξεις αλλά και να αγοράσεις γλυκά (για μεγαλύτερη ποικιλία), να μαγειρέψεις νόστιμες εορταστικές συνταγές, να φορέσεις το ωραίο σου χαμόγελο και τα λαμπερά σου ρούχα και να στηθείς πίσω από την πόρτα, περιμένοντας να προβάλουν οι καλεσμένοι σου, που και φέτος θα τιμήσουν το σπιτικό σου και θα περάσουν καλά (εύχεσαι και παρακαλάς).




Και είναι οι δικοί σου άνθρωποι που θα γεμίσουν το σπίτι σου με φωνές και τραγούδια. Για φέτος ειδικά μόνο τα παιδιά σου. Η οικογένειά σου. Που την λατρεύεις και την υπεραγαπάς.





Και ονειρεύεσαι τις στιγμές. Όταν όλοι καθισμένοι δίπλα στο τζάκι,


θα χαζεύετε τα δώρα που έχουν την τιμητική τους και στέκονται γεμάτα περηφάνεια και ενθουσιασμό κάτω από το τεράστιο στολισμένο έλατο, περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η κατάλληλη ώρα.



Φωτογραφίες δίπλα στο δέντρο οικογενειακές, χαρούμενες, γιορτινές για να κρατήσουμε τις αναμνήσεις όχι μόνο στην ψυχή μας αλλά και σε ψηφιακή και κυρίως έντυπη μορφή, για να ανατρέχουμε εκεί κάθε φορά που θέλουμε να νιώσουμε καλά και να θυμηθούμε τις υπέροχες στιγμές.




Και θα αρχίσει η πολυπόθητη ανταλλαγή δώρων. Χρωματιστά χαρτιά με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και πολύχρωμες κορδέλες θα ξετυλίγονται βιαστικά και με ανυπομονησία. Εκφράσεις ενθουσιασμού, χαράς και αγκαλιάσματα. Και η συνέχεια στο τραπέζι.




Κόκκινο τραπεζομάντηλο, σερβίτσια πορσελάνινα, ποτήρια κρυστάλλινα, χαρτοπετσέτες με περίτεχνα σχέδια. Και παντού κεριά για όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα. Και φανταστικές γεύσεις. Μην ξεχνιόμαστε.



Και σηκώνουμε ψηλά τα ποτήρια, τσουγκρίζουμε και ευχόμαστε:




«Χρόνια Πολλά, γιατί η ποσότητα μετράει!
Χρόνια Καλά, γιατί η ποιότητα μετράει!
Χρόνια Τρελά, γιατί αυτά μένουν!»
και
ειδικά και μόνο για φέτος να τελειώσουν όλα γρήγορα και χωρίς απώλειες!!!



Καλά Χριστούγεννα για όλους
Με αγάπη, υγεία και χαρά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.