Συναλλαγές!!! - O p t i m i s m

Συναλλαγές!!!

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018
Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα. Ασχολήθηκα με αρκετά διαδικαστικά θέματα και ένιωσα τον θυμό να με κατακλύζει.


Φυσικά έχει να κάνει με θέματα που εμπλέκεται το Δημόσιο, όπως και αν ονομάζεται: Δήμος, ΔΕΗ, ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τράπεζα (με δικά μας χρήματα κάνει ανακεφαλαιοποίηση, άρα ανήκει στο Δημόσιο)


Διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, γίνεται αγώνας από κάποιους, να μη χρησιμοποιούμε χαρτί, αν θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Αν φιλοδοξούμε να το παραδώσουμε στα παιδιά μας χωρίς προβλήματα, να σταματήσουμε να το επιβαρύνουμε, καταργώντας φακέλους αποστολής, λογαριασμούς, δηλώσεις από την Εφορία, εκκαθαριστικά σημειώματα από το taxisnet κλπ. κλπ. κλπ.


Και προσπαθώντας να μην θεωρηθούμε απολίτιστοι, ούτε δύστροποι και φυσικά ούτε κακοί άνθρωποι, αρχίζουμε και συμμορφωνόμαστε στα όσα μας επιβάλλουν.

Και κρατάμε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικά, και σημειώνουμε τις ημερομηνίες πληρωμών και λοιπών υποχρεώσεων.


Μετατρέψαμε και τον πίνακα που τοποθετούσαμε όλα αυτά τα έντυπα και πλέον δουλεύουμε με ειδοποιήσεις στο κινητό.


Και ως εδώ καλά. Αλλά… Γιατί πάντα να υπάρχει ένα αλλά στην χώρα που ζούμε?


Αν έχεις ένα ακίνητό που δεν έχει ηλεκτροδότηση, για να μην επιβαρύνεσαι με δημοτικά τέλη και τέλη καθαριότητας, μην περιμένεις η διαδικασία να γίνει αυτόματα μέσω Υπηρεσιών! Όχι ποτέ. Στην Ελλάδα ζεις εξάλλου. θα πρέπει εσύ σαν πολίτης να δράσεις.


Θα πρέπει εσύ να τρέξεις στο Δήμο και να το δηλώσεις. Και θα πρέπει να αποδείξεις ότι το ακίνητο είναι δικό σου προσκομίζοντας και το συμβόλαιο ιδιοκτησίας, φυσικά σε έντυπο μορφή. Δεν δέχονται σε ηλεκτρονική.



Εσύ δεν πειράζει αν επιβαρύνεις το περιβάλλον. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής  να μάθεις να ζεις με τις τύψεις σου.



Παρένθεση: (Λογικά έπρεπε να έχουν καταργηθεί όλοι οι φόροι που έχουν σχέση με ακίνητα,  μετά την δημιουργία του ΕΝΦΙΑ - Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων - Ενιαίος: σημαίνει κάτι που αποτελεί ένα όλο,  πχ  Ενιαίο μέτωπο, Ενιαίες Συμμαχικές Δυνάμεις κλπ. κλπ.,) κλείνει η Παρένθεση. 


Το ίδιο ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Σε όλες τις Υπηρεσίες. Και στο Κτηματολόγιο να δεις χαρτομάνι που πρέπει να μαζέψεις, για να το δηλώσεις, για να το σώσεις. Στην κυριολεξία. Ειδάλλως θα σου το φάει ο νταβατζής το Κράτος.


Ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται και το περιουσιολόγιο!!!


Τελικά όλοι θα γίνουμε λογιστές και θα τριγυρνάμε παντού με ένα κομοπιουτεράκι να υπολογίζουμε τις δόσεις και τις οφειλές.


Και αν η πολιτεία σου χρωστάει χρήματα θα σου τα δώσει όταν έχει, αν έχει και εννοείται χωρίς τόκο. Αν όμως χρωστάς εσύ έστω και μία μέρα οι τόκοι τρέχουν.


Και στις δοσοληψίες με τις Τράπεζες. Πληρώνεις από τα δικά σου χρήματα, χρησιμοποιώντας τον δικό σου υπολογιστή, πληρώνοντας μόνος σου την σύνδεσή σου στο διαδίκτυο, κάνοντας εσύ την εργασία του ταμία, και αντί να σε ανταμείψουν, σου κρατάνε προμήθεια. Και μονομερώς την αυξάνουν, όποτε επιθυμούν. Απλά σε ενημερώνουν ότι άλλαξαν οι όροι. Θαρρείς και δεν είσαι εσύ ο πελάτης που θα έπρεπε να έχει πάντα δίκαιο.


Γιατί? Γιατί? Γιατί? Τέτοιο κράτος θέλουμε? Ναι, σήμερα έχω τις κακίες μου. Δεν το δικαιούμαι άλλωστε?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.