Εξορμήσεις - O p t i m i s m

Εξορμήσεις

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Κάθε φορά που αισθάνομαι ότι έρχεται η άνοιξη μια νότα αισιοδοξίας με πλημμυρίζει. Το πράσινο κατακλύζει την φύση. 


Τα χρώματα από τα υπέροχα λουλούδια δειλά δειλά ανθίζουν στο μπαλκόνι μας.



Τραπεζάκια και καρέκλες με έντονα χρώματα κάνουν την εμφάνισή τους σε όποιο σημείο της πόλης και αν περάσεις.




Παρέες με νέους και νέες ήδη κάθονται έξω να πιουν τον καφέ τους.




Όλα αυτά μαζί δίνουν μια ιδιαιτερότητα και ομορφιά στην πόλη μας και γεμίζουν τις μπαταρίες μας.

Η σκέψη μου αρχίζει και πετάει σε όμορφα μονοπάτια και χαρούμενες εξορμήσεις.


Σχεδιάζω, ονειρεύομαι, ελπίζω. Αρχίζω να οργανώνω ταξίδια και περιπάτους. Φθάνω ακόμα και στο σημείο να μιλώ για καλοκαιρινές διακοπές.


Ας δούμε πόσο εύκολο και πόσο εφικτό είναι να προγραμματίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, ώστε να περνάμε καλά μέχρι να έρθει η πολυπόθητη μέρα που αρχίζει η άδειά μας και ξεκινάμε το ταξίδι προς την Ιθάκη.
Μπορούμε να προγραμματίσουμε μία ημερήσια εξόρμηση σε κοντινές τοποθεσίες.
Επειδή τα οικονομικά όλων μας είναι λίγο πολύ, περιορισμένα, ας μην τρέξουμε σε μακρινές αποστάσεις, γιατί η βενζίνη κοστίζει, ούτε σε ταβέρνες που μάλλον έχουν γίνει απλησίαστες, αλλά ας διοργανώσουμε πικ νικ στην φύση.
Ανοίγουμε ένα χάρτη και ψάχνουμε για όμορφα κοντινά μέρη.


Τι προτιμάμε? Βουνό? Πεδιάδα? Θάλασσα? Λίμνη?


Ευτυχώς η χώρα μας έχει μία πληθώρα τοπίων που ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες και προσδοκίες. Τα εφόδια που θα έχουμε μαζί μας δεν είναι και πολύ ανέφικτα.


Ένα καρώ τραπεζομάντιλο, που σίγουρα όλοι διαθέτουμε, αν ψάξουμε στα ντουλάπια μας, πλαστικά πιατάκια και ποτηράκια και φυσικά λιχουδιές που θα ετοιμάσουμε από το σπίτι. 


Έτσι εκτός του ότι θα κάνουμε οικονομία, θα χαρούμε την φύση, θα αναπνεύσουμε οξυγόνο και αν έχουμε παιδιά, θα μπορούμε να παίξουμε μαζί τους και να περάσουμε τέλεια.



Ένας άλλος τρόπος που θέλει όμως καλύτερο εξοπλισμό είναι να πάρουμε τα κρέατά μας και να ψήσουμε έξω. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες που διαθέτουν ξύλινα κιόσκια με τραπέζια και παγκάκια και φυσικά τρεχούμενο νερό σε πέτρινες βρυσούλες.



Η συνείδησή μας και η ευαισθησία μας ευτυχώς δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε φεύγοντας φωτιά που δεν έχει σβήσει ή σκουπίδια που δεν έχουν βρει τον κάδο απορριμμάτων.

Εξάλλου αν η τοποθεσία που βρήκαμε είναι τόσο όμορφη, ποιος μας εμποδίζει να ξανάρθουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.