Φλεβάρη, άι στο καλό!!! - O p t i m i s m

Φλεβάρη, άι στο καλό!!!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Τελευταίες μέρες του κουτσοφλέβαρου.


Είχες ακούσει για κρύο, για χιόνια, για βροχές. Αλλά μάλλον ο δεύτερος μήνας του χρόνου και ο μικρότερος όλων επιθυμεί την ανατροπή και θέλει να σε αποχαιρετήσει όμορφα. Ήλιος λοιπόν από το πρωί στη πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας και μια προσμονή, μια ανυπομονησία, μια χαρά.




Για την Άνοιξη, την ομορφότερη εποχή του χρόνου, για σένα τουλάχιστον. Γνωρίζεις ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, ότι ίσως έρθουν έντονα καιρικά φαινόμενα με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Αλλά δεν πτοείσαι. Δεν ανησυχείς. Δεν προβληματίζεσαι.
Ήδη έχεις ετοιμάσει τα Μαρτάκια να μην σε κάψει ο ήλος (Λέμε τώρα!!!)




Τον φάγαμε τον γάιδαρο όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Δεν θα κολλήσουμε τώρα στην ουρά. Έρχεται η άνοιξη.



Το λες και το επαναλαμβάνεις μάλλον για να το πιστέψεις και να το εμπεδώσεις η ίδια. Η αλήθεια είναι ότι σε κούρασε αυτός ο χειμώνας. Δεν θυμάσαι ούτε από πότε ξεκίνησε, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλεις έντονα να τον βγάλεις άμεσα από την ζωή σου και την καθημερινότητά σου.




Ένας επιπλέον λόγος και για φέτος είναι μήπως και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια ο γνωστός σε όλους μας πλέον κορωνοϊός  που έχει μαυρίσει επικίνδυνα την ζωή μας.




'Ηδη μας χάλασε τις εκδηλώσεις για το καρναβάλι.Βγήκε απαγορευτικό. Αλλά...




Και σαν να μην μας έφταναν οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής και διαβίωσης, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των εισοδημάτων, έχουμε να διαχειριστούμε και το δούλεμα των ιθυνόντων...


Και σαν κερασάκι στην τούρτα μας έφθασε και α
υτός ο παράλογος πόλεμος. Ξέσπασε και απειλεί τις ζωές των ανθρώπων απλά επειδή κάποιες μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν ότι επειδή έχουν δύναμη, όπλα και χρήματα  θα επιβάλουν και πάλι το δικό τους. Ανεξάρτητα αν έχουν δίκαιο ή όχι. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους λαούς που υποτίθεται υπηρετούν!



Αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, θέλεις να πιστεύεις ότι θα κυριαρχήσει η λογική και θα έρθει πολύ σύντομα η πολυπόθητη ειρήνη. 



Για αντιπερισπασμό στα τόσα δυσάρεστα τι πιο ελπιδοφόρο και χαρούμενο να σχεδιάζεις και να ονειρεύεσαι την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου. Και, σου φτιάχνει τη διάθεση και, σε γεμίζει αισιοδοξία και χρώμα.




Προγραμματίζεις λοιπόν μία εξόρμηση στα μαγαζιά της πόλης ελπίζοντας ότι θα έχουν στολιστεί με τα ανοιξιάτικα.




Δεν γνωρίζεις αν θα ψωνίσεις, αν θα μπεις στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις και πάλι την πλαστική κάρτα σου.




Απλά προσδοκάς να χορτάσει το μάτι σου αλλά και η διάθεσή σου από χρώματα και σχέδια.




 Ίσως για διάλειμμα ένα ζεστό καφέ σε κάποιο bistrot της πόλης.




Σημασία έχει να βρίσκεσαι με καλή παρέα και να το απολαμβάνεις. Και σε αυτό ευτυχώς είσαι πολύ τυχερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.