Τα μεθεόρτια - O p t i m i s m

Τα μεθεόρτια

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2022
Η μελαγχολία των μεθεορτίων καλά κρατεί. Πάει και το καρναβάλι, και τα Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού.


Περάσαμε καλά. Φάγαμε και ήπιαμε πολύ, σαν να μην υπήρχε αύριο. Κάποιοι ντυθήκαμε και καρναβάλια, στους δρόμους, στις παρελάσεις ή έστω και στο σπίτι οικογενειακά. Έτσι για να τηρήσουμε το έθιμο. Για το καλό που λένε.


Και τώρα? Πως θα βγάλουμε και αυτή την έστω κουτσή εβδομάδα? Με τι διάθεση και με τι αντοχές. Αφού τα δώσαμε όλα για το τριήμερο.


Είναι και αυτός ο καιρός, μελαγχολικός μέχρι αηδίας. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, λέει ο σοφός λαός μας. Και έχει δίκαιο. Κανείς δεν το αμφισβητεί. Αλλά μέχρι στιγμής ζούμε μόνο το "φλέβισμα". Για καλοκαίρι ούτε μία αναφορά, έστω ελάχιστη, μικρή. Τίποτα.


Και εμείς ζορισμένοι σε υποχρεώσεις και εργασίες που δεν συνάδουν με καλή διάθεση.
Κάτι πρέπει να κάνουμε για να ανέβει η ψυχολογία μας.  Δεν γίνεται να σερνόμαστε και να αγκομαχάμε σαν απόκληροι και ανήμποροι. Μάλλον πρέπει να πιάσουμε τον τράγο από τα κέρατα. Αλλά πως? Δεν βρίσκουμε τον τρόπο και ταλανιζόμαστε μπρος πίσω μη μπορώντας να ανακτήσουμε το κέφι μας.
Μια καλή ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε τη μέρα. Αυτή την μέρα. Την μοναδική που ζούμε τώρα. Και αν την χάσουμε δεν θα την ξαναβρούμε ποτέ.


Ας σταματήσουμε να ονειρευόμαστε μόνο το αύριο. Δεν αντιλέγουμε ότι είναι καλό και ελπιδοφόρο, αλλά έτσι ξεχνάμε να ζήσουμε. Και ότι περνάει και χάνεται δεν γυρίζει πίσω.
Σήμερα λοιπόν. Σχέδια για το σήμερα. Ελπίδα για το σήμερα. Αυτό θα μας δώσει ενέργεια για να προχωρήσουμε και να νιώσουμε καλά. Και είναι ίσως το μόνο που μας χρειάζεται.
Η πεποίθηση ότι η ζωή μας δεν είναι μόνο οι γιορτές και τα Σαββατοκύριακα, αλλά κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Και οφείλουμε στον εαυτό μας να τη ζήσουμε καλά. Γιατί αυτό είναι που πραγματικά αξίζει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.


Μαζί λοιπόν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ας κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο, στη παραλία, στη πόλη, στην εξοχή.


Ας ακούσουμε μουσική, ας συζητήσουμε, ας γελάσουμε. Το γέλιο χαρίζει υγεία και ευεξία. Μη μείνουμε μέσα να μιζεριάσουμε και να καταλήξουμε να βλέπουμε και πάλι τηλεόραση.


Σχεδιάζοντας το τώρα χαρίζουμε στον εαυτό μας και στους δικούς μας ανθρώπους χαρά και ευτυχία, που όλοι το χρειαζόμαστε τόσο μα τόσο πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.