Μη σε πιάσουν στον ύπνο! - O p t i m i s m

Μη σε πιάσουν στον ύπνο!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Είναι μεσημέρι. Ώρα κοινής ησυχίας. Όλοι κοιμούνται, αλλά εσένα δεν σου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η συνήθεια και δεν θέλεις να χάνεις το χρόνο σου με τον ύπνο.



Αράζεις λοιπόν σε μία πολυθρόνα, παίρνεις αγκαλιά το βιβλίο που αυτό το διάστημα διαβάζεις και χάνεσαι μέσα στον μαγικό κόσμο της φαντασίας.



Και εκεί που ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν και είσαι απορροφημένη στα όσα διαβάζεις, ξαφνικά χτυπάει το κινητό σου. Βρίζεις από μέσα σου γιατί ξέχασες και δεν το έκλεισες ή έστω δεν το έβαλες στο αθόρυβο.



Κοιτάς το ρολόι. Είναι 15.47. Στην αναγνώριση βλέπεις ένα άγνωστο κινητό, αλλά μία νέα εφαρμογή που έχεις κατεβάσει γράφει Spam. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να το σηκώσεις ή όχι.
Επειδή δεν ζεις και στα ανάκτορα του Buckingham


και μάλλον αν το αφήσεις να χτυπά, θα τους ξυπνήσεις όλους, παίρνεις την απόφαση και απαντάς. Και εκεί είναι που σε πιάνουν τα διαβόλια.
Είναι από τηλεφωνική εταιρία και θέλει να σου προτείνει ένα νέο πρόγραμμα. Που τα έχει όλα, χρόνο προς όλους, άπειρα gbytes internetsmstv, κλπ. κλπ. κλπ. Μόνο καφέ που δεν κάνει.



Και όταν κάνεις την αφελή ερώτηση να μάθεις πόσο στοιχίζει, σου πέφτουν τα μαλλιά. Εννοείται ότι είναι πάρα πολύ ακριβότερο από αυτό που ήδη έχεις. Μα γιατί να το αλλάξεις? Για να πληρώνεις περισσότερα? Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τώρα? Εξάλλου το πρόγραμμα που τώρα έχεις και μόνη σου το διάλεξες, λήγει σε ….ένα χρόνο!!!




Και ήταν ανάγκη να σε πάρουν τηλέφωνο μεσημεριάτικα? Για να σε ενοχλήσουν? Ή απλώς για να σε πιάσουν στον ύπνο, ώστε να δεχτείς?




Και μέσα σε όλα, σε ενημερώνουν ότι και η τηλεφωνική σας συνομιλία ηχογραφείται. Για να μην ξεχνάς ότι ζεις και στο Big brother και παρακολουθείται και η παραμικρή λέξη που θα εκστομίσεις.




Εγώ είμαι παράξενη που αγανακτώ με όλα αυτά ή μήπως έχουμε ξεφύγει τελείως?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.