Διακοπές και POS - O p t i m i s m

Διακοπές και POS

Τρίτη, Αυγούστου 17, 2021
Ξεκινάς με τις καλύτερες διαθέσεις και προοπτικές. Φθάνεις στον επιθυμητό προορισμό, αράζεις στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ανασυγκρότηση.


Κάποια στιγμή αισθάνεσαι το στομάχι σου να γουργουρίζει, ετοιμάζεσαι άμεσα και ορμάς να βρεις κάποιο γραφικό ταβερνάκι, να το γλύφει το κύμα και να παραγγείλεις,  χαρούμενος να ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο σου αλλά και την ψυχή σου.


Και εκεί είναι που αρχίζουν τα δύσκολα. Πριν ακόμα καθίσεις, πριν αποφασίσεις τι θα φας, εμφανίζεται ένας σερβιτόρος και ακουμπά πάνω στο δικό σου τραπέζι ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Στην συγκεκριμένη στιγμή δεν διψάς, απλά αναρωτιέσαι, αν η περιοχή στην οποία βρίσκεσαι δεν διαθέτει πόσιμο νερό.


Στο μυαλό σου έρχονται σκηνές από την διαδρομή που έκανες για να έρθεις στην συγκεκριμένη τοποθεσία και θυμάσαι πολύ πράσινο, νερά τρεχούμενα και απέραντη δροσιά.


Λόγω του ότι βρίσκεσαι σε διακοπές πείθεις τον εαυτό σου να δώσει τόπο στην οργή και να χαρεί το τοπίο και το φαγητό.


Αφού παραγγείλεις από ένα κατάλογο με τιμές στα ύψη, απολαμβάνεις το φαγητό σου, πίνεις το κρασί σου, γελάς και περνάς όμορφα.


Και έρχεται αισίως η στιγμή της λυπητερής. Έρχεται ο λογαριασμός σε ένα λαδωμένο χαρτί παραγγελίας και μέσα σε όλα αντιλαμβάνεσαι ότι σε χρεώνουν το νερό που δεν ήπιες. 


Προσπαθείς να συγκρατηθείς. Ok δεν είναι μεγάλο το ποσό, ας μην το κάνουμε θέμα. Βγάζεις από το πορτοφόλι σου την κάρτα σου, χρεωστική ή πιστωτική δεν έχει σημασία.


Μία σιωπή ολίγων βασανιστικών λεπτών και μετά μία βαβούρα, μία αναστάτωση. Ψίθυροι του τύπου: “Θα πληρώσει με κάρτα, να φωνάξουμε τον τάδε που γνωρίζει”.


Και εσύ που στην καθημερινή σου ζωή είσαι ένας συνετός φορολογούμενος πολίτης αισθάνεσαι δακτυλοδειχνούμενος και γεμάτος ενοχές.


Και αν τύχει και ζητήσεις να σου αφαιρεθεί το νερό που ούτε παρήγγειλες αλλά και ούτε ήπιες, ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο σου.


Και όλα αυτά γιατί? Γιατί ορισμένοι, (δεν αναφέρεσαι εννοείται σε όλο τον κλάδο, υπάρχουν πολλοί σωστοί επαγγελματίες), ανοίγοντας ένα μαγαζί για ένα με δύο μήνες το χρόνο, φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, ικανό να τους συντηρήσει για ένα χρόνο…


Και εννοείται φυσικά εις βάρος σου!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.