Διακοπές της τελευταίας στιγμής!!! - O p t i m i s m

Διακοπές της τελευταίας στιγμής!!!

Σάββατο, Αυγούστου 14, 2021
Βρισκόμαστε στον πιο ζεστό και πιο ταξιδιάρικο μήνα της χρονιάς. Τον Αύγουστο. Επιτέλους διακοπές. Δεν έχεις προγραμματίσει τίποτα γιατί όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Και είσαι στη δυσάρεστη θέση να μην έχεις αποφασίσει ακόμα πως θα περάσεις αυτές τις λίγες μερούλες που έχεις ελεύθερο χρόνο λόγω ξαφνικής άδειας.


Ανοίγεις την σελίδα που διαφημίζει ξενοδοχεία αλλά από την μία σε πληροφορούν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, και αν κατά λάθος κάτι κινείται στον ορίζοντα, η τιμή είναι τόσο εξωπραγματική, μάλλον για να το αγοράσεις και όχι για απλή διανυκτέρευση, όπως ήλπιζες.

Εντάξει, θα σκεφτεί κάποιος, γιατί δεν το προγραμμάτιζες από πιο πριν. Ωραίο ακούγεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζες πότε, πως και γιατί μέχρι πριν από λίγο, που απλά αποφασίστηκε ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι, λόγω του ότι δεν κυκλοφορεί πλέον ψυχή στην αγορά, θα παραμείνει κλειστή.


Και τώρα? Ποιες είναι οι εναλλακτικές που έχεις? Σκέψου!!! Συγγενείς ακόμα και μακρινούς που έχεις να τους δει πολύ….καιρό, αλλά έχουν ένα εξοχικό κάπου, δεν θυμάσαι ακριβώς που, αλλά σίγουρα κοντά σε θάλασσα.


Το τηλέφωνό τους είναι γραμμένο σε κάποιο παλιό σημειωματάριο. Μην ντρέπεσαι. Μην διστάζεις. Κάνε την προσπάθειά σου και ίσως να καρποφορήσει. Εξάλλου πάντα θυμάσαι που οι γονείς σου σου έλεγαν να μην χαθείς τελείως από το σόι. Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να συσφίξετε τις σχέσεις σας.



Και εσύ από την πλευρά σου δεν θα είσαι γαϊδούρα. Θα τους πας το κάτι τις σου. Γλυκά, δώρα, παιχνίδια για τα παιδιά.



Βέβαια, αν δεν βρίσκονται τώρα εκεί και απλά επιθυμούν να σου το παραχωρήσουν, ακόμα καλύτερα.


Αλλά να έχεις πάντα στο νου σου, ότι αυτά είναι δανεικά. Και εσύ από την πλευρά σου πρέπει να δεχθείς να τους φιλοξενήσεις, όποτε χρειαστεί ή και αν κάποια στιγμή επιθυμήσουν απλώς να αλλάξουν τον αέρα τους.




Και φυσικά πάντα υπάρχει η λύση του χωριού, που όμως δεν έχει θάλασσα. Εκεί σίγουρα θα βρεις πιο κοντινούς και ίσως και γονείς ή παππού και γιαγιά. Σε αυτούς σίγουρα μπορείς να εισβάλλεις όποτε θέλεις, γιατί έχεις πάντα ανοιχτή πρόσκληση. Και σίγουρα θα χαρούν να σε έχουν κοντά τους αυτές τις όμορφες μέρες. Να θυμάσαι ότι πάντα περνάς καλά, αν έχεις καλή διάθεση και φροντίζεις και νοιάζεσαι τους γύρω σου.  


Αν βέβαια δεν βολέψει και αυτή η λύση, μπορείς απλά να πηγαινοέρχεσαι στις κοντινές παραλίες,


ή απλά να αράξεις και να περάσεις ένα υπέροχο τετραήμερο στην πόλη μας, που σίγουρα είναι φανταστική και υπέροχη.


Καλές διακοπές!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.