Πως θα χάσεις τα κιλά? - O p t i m i s m

Πως θα χάσεις τα κιλά?

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2023

Τέλειωσε και το Πάσχα. Σου άφησε όμορφες στιγμές, ζεστούς εναγκαλισμούς, πολύ φαγητό, αμέτρητο ποτό και δυστυχώς κάποια κιλά παραπάνω.




Θυμάσαι ότι για πρωινό μάλλον έτρωγες τον αγλέορα. Είχε τόσα υπέροχα εδέσματα στο μπουφέ.




Και το μεσημεράκι πάντα σε έβρισκε σε ταβερνάκι δίπλα στο κύμα να δοκιμάζεις χταποδάκια και κολυκοθοκεφτέδες.




Το βράδυ, βέβαια μόνο στην Ανάσταση, ξέφυγες λίγο με εκείνη την πεντανόστιμη μαγειρίτσα και τα λοιπά…… που ακολούθησαν.





Για την ημέρα του Πάσχα δεν χρειάζεσαι δικαιολογίες. Εξυπακούεται ότι δοκίμασες και όχι μόνο, από όλα. Και ναι το ευχαριστήθηκες, Και σίγουρα ήταν πεντανόστιμα.






Ζυγίζεσαι και δεν το πιστεύεις. Μηδενίζεις και ξαναπροσπαθείς, αλλά το αποτέλεσμα δεν σε δικαιώνει. Πρέπει να το πάρεις απόφαση. Και ψεύδεσαι και τρως.



Σε περιτριγυρίζει μία κακή διάθεση, μία καλπάζουσα μελαγχολία, αλλά συγχρόνως και μια άρνηση να σταματήσεις να τρως. Τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, ή μέχρι να καταβροχθίσεις και το τελευταίο κομμάτι από εκείνη τη φανταστική, γεμισμένη με σοκολάτα, πασχαλιάτικη κουλούρα.




Μετά, όλα θα γίνουν. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και τα κεφάλια μέσα.

Αλλά έως τότε, μπορείς ακόμα να το απολαύσεις. Έχεις αυτό το δικαίωμα. Άλλωστε χρωστάς στον εαυτό σου αυτή τη μικρή πολυτέλεια.
Για μετά τα έχεις σχεδιάσει όλα. Ελαφριά γεύματα σε τακτικές ώρες με τροφές που χορταίνουν, έχουν θρεπτικά συστατικά αλλά δεν παχαίνουν. Ποιες είναι αυτές? Ευτυχώς τώρα με το διαδίκτυο όλα μπορείς να τα βρεις.




Από φρούτα θα προτιμήσεις σίγουρα τα μήλα που περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται πεκτίνη. Η πεκτίνη αποτρέπει τα κύτταρα να απορροφούν μεγάλες ποσότητες λίπους. Και τις μπανάνες που είναι καλή πηγή μαγνησίου, θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για να έχουμε ενέργεια όλη μέρα αλλά και για να λειτουργεί ομαλά το νευρικό σύστημα.
Για κυρίως γεύμα διάλεξε τις φακές (μην κατσουφιάζεις, χρειάζεσαι και αποτοξίνωση από το κρέας, μην το ξεχνάς) που έχουν λίγες θερμίδες και παρέχουν σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης και τα μπρόκολα που παρέχουν σημαντική ποσότητα ασβεστίου, θρεπτικό συστατικό που έχει συνδεθεί άμεσα με το χαμηλό σωματικό βάρος. Επίσης, τα μπρόκολα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου.




Μην ξεχάσεις τα ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί που είναι καλή πηγή υγιεινών λιπαρών που προωθούν την απώλεια βάρους.




Και φυσικά τα μανιτάρια που έχουν ελάχιστες θερμίδες και παράλληλα βελτιώνουν τη διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα.




Για σνακ προτίμησε αμύγδαλα που χάρη στις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες που παρέχουν, εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού




και τα φιστίκια που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και βοηθούν στη σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα.




Εννοείται χωρίς αλάτι και ωμά. Μην το παρακάνεις.

Οι φήμες λένε ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του βάρους. (Κάπου το έχεις διαβάσει αλλά δεν θυμάσαι που...)




Για την συνέχεια καλό θα είναι λίγη γυμναστική, όχι υπερβολές, απλώς για ξεσκούριασμα και ανανέωση.




Φυσικά πρέπει να βάλεις και το περπάτημα στην καθημερινότητά σου. Μισή ώρα την ημέρα θα σου κάνει υπέρτατο καλό. Και κιλά θα χάσεις, και θα βελτιώσει την διάθεσή σου, και θα σου χαρίσει ευεξία, και θα μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και φύγαμε…




Και σίγουρα πριν φορέσεις το μαγιό θα είσαι Θεά ή και (γιατί όχι αφορά και τους άντρες) Θεός!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.