΄Ηρθε η ώρα για το μπαλκόνι!!! - O p t i m i s m

΄Ηρθε η ώρα για το μπαλκόνι!!!

Σάββατο, Απριλίου 01, 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην Άνοιξη. Με τις λιακάδες της, με την άνοδο της θερμοκρασίας, με την προσμονή για πιο ελαφριά ρούχα, αλλά και με τις μεταπτώσεις και τα πισωγυρίσματά της.




Γνωρίζεις ότι ο χειμώνας δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμα, αλλά η καρδιά σου φτερουγίζει και το μυαλό σου άρχισε να πετάει και να ονειρεύεται.




Ίσως τώρα είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος να ασχοληθείς με το μπαλκόνι σου, που είναι το καταφύγιό σου, εφόσον ο ήλιος αρχίζει και εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά. 





Εσύ το μόνο που επιθυμείς είναι να τον νιώθεις να χαϊδεύει το πρόσωπό σου. Ξετρελαίνεσαι να μαζεύεις ήλιο ή αλλιώς, να βρίσκεσαι στην διαδικασία της φωτοσύνθεσης.  




Η πρώτη φροντίδα που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου είναι ένα καλό και αποτελεσματικό καθάρισμα.



Πλύσιμο, κατά προτίμηση με ένα λάστιχο και νερό σε πίεση. Αν δεν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις βαριά απορρυπαντικά δοκίμασε ξύδι και μαγειρική σόδα. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.




Αν τα κάγκελα έχουν πολύ βρωμιά ένα μείγμα νερό με λεμόνι θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μετά από ένα καλό τρίψιμο με βούρτσα. Αν όμως έχουν σκουριές από την κακοκαιρία και τις βροχές καλό είναι να τα περάσεις με ένα βερνίκι.




Το ίδιο θα κάνεις αν έχεις ξύλινα έπιπλα. Η συντήρησή τους είναι πολύ σημαντική και άρρηκτα δεμένη με την διάρκεια της ζωής τους.




Η συνέχεια πιο ευχάριστη και όμορφη. Καθάρισμα και ανανέωση στα όμορφα φυτά σου που, επειδή δεν έκανε και μεγάλη παγωνιά, κατάφεραν και επιβίωσαν. Ήδη έχουν βγάλει πράσινα φυλλαράκια και είναι έτοιμα να ανθίσουν.




Μην ξεχάσεις να ανανεώσεις και τα  αρωματικά βότανα και φυτά. Θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, βασιλικό, μέντα, λεβάντα και ότι άλλο σου κάνει κέφι. 




Μπορείς να τα χρησιμοποιείς στη μαγειρική. Φρέσκα και λαχταριστά. Σαν ρόφημα για χαλάρωση και ηρεμία. Αλλά και απλώς για να ευχαριστείς εκτός από την γεύση σου, την όρασή και την όσφρηση, απολαμβάνοντας την ομορφιά και τα αρώματά τους.




Η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη. Η ώρα της διακόσμησης. Μεγάλα μαξιλάρια με έντονα χρώματα στις πολυθρόνες.  Χρωματιστά βάζα, κεριά, φαναράκια, σουπλά και σουβέρ στο τραπέζι.  




Όλα αυτά τα χρώματα ανεβάζουν και την διάθεση αλλά και την ψυχολογία σου.




Και ναι τώρα είσαι έτοιμη να απολαύσεις το υπέροχο μπαλκόνι σου μαζί με τον σύντροφό σου και τα παιδιά σου. Ο καιρός ζέστανε και μπορείς εκεί να πιείς τον καφέ σου,




να δοκιμάσεις ένα πρόχειρο ουζάκι ή και ένα ποτό έτσι για το καλωσόρισμα της Άνοιξης.




Αν είσαι αρκετά τολμηρή μπορείς να ετοιμάσεις και ένα γεύμα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια «Να ρίξεις κάτι πάνω σου, για να μην κρυώσεις».




Και μην ξεχνάς: Τα καλύτερα έρχονται!!!💐❤🌞

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.