Βροχή και σήμερα - O p t i m i s m

Βροχή και σήμερα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2018
Είναι αυτή η βροχή που σε αποσυντονίζει.




Στέκεσαι πίσω από το παράθυρο, την παρατηρείς και νοιώθεις περίεργα. Σαν να άνοιξαν οι ουρανοί ξαφνικά και παρουσιάστηκαν όλα, μπροστά στα τρομαγμένα μάτια σου. Τι να θέλει να σου πει ο Θεός?



Αναρωτιέσαι τι να σημαίνει αυτή η μεταμόρφωση του καιρού και το μόνο που αισθάνεσαι είναι ότι κάποιος προσπαθεί να σου χαλάσει τη μέρα.



Είχες βολευτεί με την ιδέα της άνοιξης που εμφανίστηκε μπροστά σου, ίσως και λίγο πριν την ώρα της, και τώρα σε ξενίζει αυτή η αναπάντεχη αλλαγή.
Αλλά μην πτοείσαι. Σίγουρα δεν είναι για πολύ.
Αν είσαι στο σπίτι, απόλαυσέ το. Φτιάξε ένα ζεστό καφέ, πάρε κουλουράκια, διάβασε ένα βιβλίο, άκουσε μουσική. Είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να κάνεις τώρα. Μη νοιάζεσαι για το αύριο. Ζήσε αυτή την μοναδική στιγμή.




Αν διαθέτεις αδιάβροχο, μπότες και ομπρέλα μία βόλτα στο πάρκο ή και στην παραλία θα ήταν κάτι το πολύ ρομαντικό. Ιδίως αν έχεις και καλή παρέα.




Αν βέβαια βρίσκεσαι στο δρόμο, σίγουρα θα συναντήσεις κίνηση. Κατά ένα περίεργο λόγο μόλις πέσει μία ψιχάλα, τα αυτοκίνητα πληθαίνουν, σαν να γεννιούνται από την βροχή, σαν να είναι ζόμπι. Εδώ χρειάζεσαι υπομονή και σίγουρα ωραία μουσική για ισορροπία στη  διάθεσή σου. Σκέψου κάτι ελπιδοφόρο και αφιέρωσε τη σκέψη σου σε αυτό.




Αν πάλι εργάζεσαι, ίσως δεν θα έχεις καν την πολυτέλεια να παρατηρήσεις ότι βρέχει, οπότε άστο καλύτερα. Η διάθεσή σου έτσι και αλλιώς δεν μεταβάλλεται. Ίσως όταν τελειώσεις την εργασία σου, ο καιρός να είναι πολύ διαφορετικός.




Πάντως μην ανησυχείς. Δεν θα κρατήσει για πολύ. Σε λίγο τα σύννεφα θα εξαφανιστούν, θα βγει το ουράνιο τόξο και ο ήλιος θα ξεπροβάλει λαμπρός. Απλά χρειάζεται λίγη, τόση δα υπομονή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.