Στό σπίτι? Είναι για καλό σκοπό! - O p t i m i s m

Στό σπίτι? Είναι για καλό σκοπό!

Πέμπτη, Απριλίου 23, 2020

Κλεισμένος μέσα. Για το καλό σου. Ακόμα δεν σε υποχρεώνει κανείς, πέρα από την κοινή λογική. Είναι δύσκολο.  Ώρες ώρες φαίνεται δυσβάσταχτο. Αυτή η έλλειψη ελευθερίας. Η επιλογή να πας, όπου θέλεις, με όσους επιθυμείς και σε όποια χρονική στιγμή εσύ θα αποφασίσεις.



Αυτό που ζεις είναι σαν μία θηλιά που έχει τοποθετηθεί στο λαιμό σου και αργά αργά σε πνίγει. Αισθάνεσαι την επιθυμία να κόψεις τα σχοινιά για να ανασάνεις. Αλλά σκέψου. Όλα αυτά είναι μόνο συναισθήματα και βρίσκονται απλά μέσα στο μυαλό σου.



Σε όλα τα μέρη του κόσμου, δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν με τον ιό. Και σε εκείνους η ανάσα τους, κόβεται κυριολεκτικά. Και κάποια στιγμή φεύγουν για την άλλη πλευρά. Δεν το διάλεξαν. Απλά τους έτυχε. Και είναι πολλοί. Αμέτρητοι. Και αν εσύ δεν βοηθήσεις μπορεί να γίνουν περισσότεροι.



Στο δικό σου χέρι είναι να σπάσεις την αλυσίδα και να σταματήσεις την διάδοση. Μην αδιαφορήσεις. Μπορεί εσύ να μην πάθεις τίποτα. Αν το κολλήσεις, αδιαφορώντας για τα μέτρα που έπρεπε να πάρεις, ίσως και να μην εμφανίσεις ποτέ συμπτώματα. Αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μεταδώσεις σε κάποιον άλλον που δεν έχει τις δικές σου αντοχές και την δική σου ηλικία?


Μπορεί να είναι άτομο από την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τους συνεργάτες σου, τους γνωστούς σου. Ακόμα μπορεί να είναι και κάποιος άγνωστος που βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή.


Βοήθησε να μην εξαπλωθεί. Δεν σου ζητάνε πολλά. Μόνο να τηρήσεις όλους τους κανόνες που επιβάλλονται για την συγκεκριμένη άσχημη στιγμή, όχι μόνο της δικής σου ζωής, αλλά και της ζωής όλων μας.



Κάτι θα βρεις να κάνεις στην θαλπωρή του σπιτιού σου. Διάβασμα, μαγειρική, τηλεόραση, γυμναστική, χορό, μουσική, ταινίες, χόμπι, κλπ, κλπ….



Αν έχεις παιδιά ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσεις πέρα από ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο μαζί τους. Μπορεί λόγω εργασίας και υποχρεώσεων να μην μπορούσες να το κάνεις τότε. Τώρα είναι η ευκαιρία.



Μην ανησυχείς. Κάποια στιγμή θα περάσει. Τι ήρθε και δεν πέρασε. Απλά από την δική σου πλευρά φρόντισε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.



Η ικανοποίηση που θα πάρεις γνωρίζοντας ότι έχεις συμβάλει στην αποφυγή μιας τραγωδίας, θα σου δώσει δύναμη, χαρά και ευτυχία για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.