Στο θέατρο του παραλόγου!!! - O p t i m i s m

Στο θέατρο του παραλόγου!!!

Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2022

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Καθημερινά ακούμε, διαβάζουμε, βλέπουμε να διαδραματίζονται πράγματα μπροστά μας που δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε, να τα καταλάβουμε, να τα αφομοιώσουμε.



Βιασμοί μικρών παιδιών αλλά και ενηλίκων, ατυχήματα άλλα τυχαία και άλλα από δόλο, ληστείες για πολλά εκατομμύρια αλλά και για ελάχιστα ποσά, διώξεις, τρομοκρατία, φόβο, πείνα, κατατρεγμό,  κλπ., κλπ.…



Και στην κυριολεξία μένουμε κάγκελο και αδυνατούμε να κατανοήσουμε, να εξηγήσουμε, να δικαιώσουμε.

Είχαμε μάθει ότι για όλα υπάρχει ένα κράτος δικαίου που μπορούσε να επέμβει και να πάρει αποφάσεις. Να τιμωρήσει τους κακούς για να επικρατήσει η ηρεμία, η ησυχία, η ειρήνη.



Τώρα μαθαίνουμε για βιασμούς μικρών παιδιών από ευυπόληπτους πολίτες υπεράνω κάθε υποψίας, για βιασμούς γυναικών μέσα σε αστυνομικά τμήματα από αστυνομικούς που υποτίθεται ότι φροντίζουν για την ασφάλειά μας και ξεχνάμε πλέον ότι ξέρουμε και πιστεύαμε.



Από την άλλη το κράτος μας μας δίνει λίστα με προϊόντα που μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς υπερβολικές αυξήσεις τιμών και μας προτρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα χρήματά μας, γιατί απλούστατα δεν θα μας φτάσουν.



Η ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ξύλα, πέλετ… ) βρίσκεται στα ύψη και καλά θα κάνουμε, αν επιθυμούμε να επιβιώσουμε, να μην την χρησιμοποιούμε και τόσο συχνά. 



Αν κρυώνουμε θα μπορούμε να φοράμε δύο και γιατί όχι και τρεις μπλούζες, εννοείται μάλλινες κάλτσες και μπουφάν και φυσικά να έχουμε και από κοντά μία κουβέρτα, ένα πάπλωμα, ότι μπορεί ο καθένας βρε αδελφέ. Χειμώνας είναι θα περάσει. Και μεταξύ μας πάντα, όποιος τα καταφέρει ας επιβιώσει. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν.



Όσο για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μην είστε ανυπόμονοι. Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου (τότε αρχίζει η προεκλογική περίοδος) ίσως δείτε μία μικρή αυξησούλα στα εισοδήματά σας. Ελάχιστη. Οι περισσότεροι ούτε καν θα την καταλάβετε. Οι υπόλοιποι θα μπορείτε να αγοράσετε και μισή μαστίχα. Έτσι για να την μασάτε και να ξεδίνετε ώστε να μην επιτεθείτε σε όποιον είναι υπεύθυνος για το χάλι σας. Δεν γνωρίζω αν τον γνωρίζετε σαν Μωυσή ή και σαν Λουδοβίκο. Για εμάς που σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω είναι ο #πρωθυπουργός_τουρίστας



που κατσικώθηκε μία αποφράδα ημέρα του Ιούλη του 2019 και έκτοτε ρημάζει τις ζωές μας. Αλλά ας μην χαίρεται και πολύ. Κοντοζυγώνει η μέρα που ο λαός θα τον στείλει εκεί που ανήκει.



Όχι στο Παρίσι σαν πολιτικό κρατούμενο αλλά στον Κορυδαλλό, πίσω από τα σίδερα. Εκεί δηλαδή που πρέπει να βρίσκεται μετά το κακό που έχει κάνει στον τόπο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.