Του Αγίου Βαλεντίνου! - O p t i m i s m

Του Αγίου Βαλεντίνου!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2021
Και φθάσαμε αισίως στα μέσα του Φλεβάρη. Και τι ωραίο βρίσκεται μπροστά μας και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε? Μα φυσικά η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή των απανταχού ερωτευμένων.


Και αρχίζει μια υπερκατανάλωση λουλουδιών, γλυκών, δώρων. Και είναι καλό. Να κινείται η αγορά. Να κυκλοφορεί το χρήμα. Αλλά, αν υπάρχει. Αν είναι διαθέσιμο. Διαφορετικά, τα πράγματα δυσκολεύουν και στενοχωρούν. Αλλά μην νοιάζεστε. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Ας προσπαθήσουμε να τις ανακαλύψουμε, για να περάσουμε όμορφα και ρομαντικά και αυτή την ημέρα.


Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο έρωτας περνάει πάντα από το στομάχι. Οπότε μία δοκιμασμένη και με σίγουρα αποτελέσματα συνταγή της επιτυχίας, είναι η ετοιμασία ενός δείπνου. Ένα gourmet πιάτο, μια σαλάτα, ποτήρια με κόκκινο κρασί και φυσικά πολλά κεριά. Παντού κεριά.


Και λουλούδια.  Και σοκολατάκια ή γλυκά σε σχήμα καρδούλας. Και αν υπάρχει τζάκι στο σπίτι, επιβάλλεται να είναι αναμμένο και να δίνει χρώμα στην όλη ατμόσφαιρα. Και μετά, ότι ήθελε προκύψει…..


Βέβαια το δώρο πάντα κάνει την διαφορά, οπότε αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, χρειαζόμαστε έστω μία κάρτα με καρδούλες και πολλές ευχές.


Για τις γυναίκες ένα κόσμημα ή ένα faux bijoux, ή ένα σετ εσώρουχα, είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί δεόντως.
Αλλά επειδή και οι άνδρες έχουν ψυχή και περιμένουν έστω και υποσυνείδητα, μία ιδέα είναι, τουλάχιστον ένα καδράκι με μια φωτογραφία σας από κάποια όμορφη ανάμνηση, ή μια κούπα με τα ονόματά σας.


Πάντως, όσο και αν υποστηρίζουμε, ότι είναι καθαρά καταναλωτική γιορτή και εμείς δεν παρασυρόμαστε, γιατί είμαστε ερωτευμένοι και γιορτάζουμε κάθε στιγμή και κάθε λεπτό, ένα δώρο πάντα συγκινεί. Και ενδόμυχα πάντα όλοι το αναμένουμε και το λαχταράμε. Όχι γιατί είναι ακριβό ή πολύτιμο, αλλά γιατί ο σύντροφός μας, η αγάπη μας, η σχέση μας, ο έρωτάς μας μας σκέφτηκε.


Αυτό είναι που μετράει και αυτό κρατάει και τη σχέση δυνατή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.