Διακοπές ξανά μαζί! - O p t i m i s m

Διακοπές ξανά μαζί!

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020
Βρεθήκατε στον ίδιο καλοκαιρινό προορισμό. Γονείς, παιδιά και εγγόνια.


Κολυμπήσατε στα ίδια νερά, φάγατε στο ίδιο τραπέζι, βολτάρατε στα ίδια σοκάκια, κοιμηθήκατε στην ίδια στέγη. Μετά από πολύ καιρό. Μετά από χρόνια.


Και τα συναισθήματα έντονα. Και πολλά. Σαν να μην είχε περάσει μια μέρα. Και όμως τώρα τα παιδιά σου έχουν την δική τους οικογένεια. Το δικό τους κόσμο. Την δική τους ζωή.


Και αισθάνεσαι την ίδια διάθεση και πάλι να τα προστατεύσεις, να τα αγκαλιάσεις, να τα συμβουλέψεις. Για σένα είναι πάντα τα μικρά σου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα παιδιά και αν κάνουν.


Απλώς τώρα με τα μωρά τους, τα δικά σου εγγόνια,  έχεις μια τελείως διαφορετική σχέση. Είσαι ο σύμμαχος στις σκανταλιές τους.


Η μεγάλη αγκαλιά όταν τα μαλώνουν οι γονείς τους. Ναι για το καλό τους πάντα, δεν διαφωνείς. Πως θα μπορούσες άλλωστε.


Είσαι  ο φύλακας άγγελος όταν προσπαθούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν.


Τα παρατηρείς πόσο αλλάζουν μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό και ενθουσιάζεσαι.


Και χειροκροτείς μαζί τους. Και φωνάζεις: “Μπράβο!!!, Ζήτω!!!” και το εννοείς, το νιώθεις, το ζεις.


Μέχρι χθες με το ζόρι ανεβοκατέβαιναν την ανηφόρα, και μόνο στηριζόμενα σε κάποιο οικείο χέρι, και τώρα πηγαινοέρχονται πέρα δώθε και απολαμβάνουν το κατόρθωμά τους και επικροτούν τον εαυτό τους.


Μέχρι πριν από λίγο έτρωγαν μόνο αλεσμένα και τώρα κάθονται στην καρέκλα της ταβέρνας και ζητούν να έρθουν γρήγορα οι τηγανιτές πατάτες που παρήγγειλαν, γιατί πεινάνε. Το ακούς από το γλυκό τους στοματάκι και σχεδόν δεν πιστεύεις στα αυτιά σου.


Και όταν μπαίνουν στο νερό, γελάνε δυνατά, κουνούν πέρα δώθε τα χέρια τους και παίζουν με το καραβάκι και τα κουβαδάκια τους.


Και αρνούνται να βγουν από το νερό όσο και αν προσπαθείς.



Έχουν αρχίσει και αποκτούν την δική τους προσωπικότητα, τα δικά τους θέλω και όλη αυτή η νέα διαδικασία σε γεμίζει ενθουσιασμό και ταυτίζεσαι μαζί τους και παίζεις σαν παιδί.


Και σου αρέσει να πιείς ένα ποτήρι κρασί ή λίγο τσιπουράκι, ουζάκι (ότι αρέσει στον καθένα) με τα καμάρια σου και την οικογένειά τους.


Εξυπακούεται και θαλασσινά. Διακοπές χωρίς καλό φαγητό δεν νοείται. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Και χαίρεσαι να είστε αγαπημένοι και να περνάτε καλά.


Είναι όμορφο, μετά από τόσα χρόνια, να ξανακάνεις διακοπές με όλα τα μέλη της οικογένειάς σου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.