Απλά χαμογέλα! - O p t i m i s m

Απλά χαμογέλα!

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020
Αισθάνεσαι καλά. Αλλά προσπαθώντας να διατηρήσεις την καλή σου διάθεση και τις αγνές σου προθέσεις πρέπει:


Να χαμογελάς μόλις ξυπνάς. Πάντα να θυμάσαι ότι η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται, και το χαμόγελο διεγείρει τα κύτταρα του εγκεφάλου που επηρρεάζουν θετικά την καλή διάθεση.


Να ακούς μουσική. Δεν έχει σημασία το είδος, τζαζ, κλασσική, ροκ ή και λαική, αρκεί να σε χαλαρώνει. 


Να πίνεις ένα απολαυστικό καφέ ή άλλο ρόφημα, αν το προτιμάς. Η ιεροετελεστία της ετοιμασίας θα σου προσφέρει ευχαρίστηση και θα απογειώσει τις αισθήσεις σου.


Να αποφεύγεις τις συναναστροφές με άτομα που σου χαλάνε την θετική αύρα. Απομάκρυνέ τους όσο το γρηγορότερο μπορείς και ρίξε και αλάτι πίσω τους.


Να  αφήνεσαι σε καταστάσεις που ανεβάζουν το ηθικό σου, και βελτιώνουν την ψυχολογία σου. Μία ωραία συζήτηση, ένα αξιόλογο βιβλίο, ένα ποτήρι κρασί με αγαπημένους είναι μόνο κάποια από όσα μπορείς να διαλέξεις


Να μην επηρεάζεσαι από μίζερους, ανασφαλείς, δυσάρεστους και αρνητικούς ανθρώπους.  Πάντα έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση! 


Να αναζητάς νέες εμπειρίες και καινούργιες γνωριμίες με άτομα που θεωρείς αισιόδοξα και χαλαρά. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους με θετική σκέψη που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.


Να μην αγχώνεσαι για όσα δεν προλαβαίνεις να κάνεις. Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά ωραίες στιγμές που οφείλεις στον εαυτό σου να τις ζήσεις στο έπακρο.


Να συγχαίρεις τον εαυτό σου για όσα έχεις καταφέρει. Αν κοιτάξεις πίσω θα διαπιστώσεις ότι είναι πολλά αυτά για τα οποία πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος.


Να σιγοτραγουδάς όταν περπατάς. Μην διαλέξεις κάτι πονεμένο και δακρύβρεκτο, αλλά χαρούμενο, από αυτά που σου ανεβάζουν την διάθεση.


Να θυμάσαι ωραίες στιγμές.  Από αυτές που βίωσες στην πορεία της ζωής σου με αγαπημένους, με οικογένεια, με φίλους. Που σε έκαναν να γελάσεις δυνατά με την καρδιά σου ή και να χαμογελάσεις με τα μάτια σου.


Να σχεδιάζεις, να οργανώνεις και να ονειρεύεσαι διακοπές και ταξίδια. Ακόμα και μικρές εξορμήσεις και αποδράσεις για να αλλάζεις παραστάσεις.


Να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις. Και είναι αυτά τα απλά, τα καθημερινά που δεν τα δίνεις σημασία, αλλά είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Και να θυμάσαι ότι δεν είναι δεδομένα.... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.