Θεσσαλονίκη, μια ερωτική πόλη!!! - O p t i m i s m

Θεσσαλονίκη, μια ερωτική πόλη!!!

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Ερωτική πόλη η Θεσσαλονίκη! Το λένε όλοι και κυριολεκτικά το έχουμε πιστέψει και εμείς που γεννηθήκαμε και εξακολουθούμε να ζούμε σε αυτή την καταπληκτική και υπέροχη περιοχή της χώρας μας.




Και μόνο που βρέχεται από την θάλασσα και καθρεφτίζεται στα νερά της, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.




Και λοιπόν? Αυτό τι σημαίνει? Ότι επειδή είναι από φυσικού της φανταστική, πρέπει να την αφήσουμε στην τύχη της?




Δεν πρέπει να προσπαθούμε να την βελτιώσουμε και να την κάνουμε όχι σαν την Αθήνα, δεν έχουμε τόσες φιλοδοξίες, αλλά τουλάχιστον όσο τις περισσότερες ελληνικές πόλεις που βρίσκονται κυρίως στην νότια Ελλάδα.




Κάθε φορά που για λόγους επαγγελματικούς ή και ψυχαγωγικούς ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η πολιτεία έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά στην διαχείριση των κονδυλίων για δημόσια έργα.


Τι υπέροχο οδικό δίκτυο για να πας σε χρόνο ρεκόρ από την μία πόλη στην άλλη, ας πούμε από την Αθήνα στην Καλαμάτα. Οδηγείς και απολαμβάνεις. Χαίρεσαι την διαδρομή και φθάνεις έγκαιρα στον προορισμό σου.



Αν όμως αποφασίσεις να πας από Θεσσαλονίκη σε κάποιο τουριστικό προορισμό στην Χαλκιδική, που σαν αυτήν δεν έχει, απλά διαπιστώνεις ότι πράγματι, η διαδρομή είναι απλά απαίσια. Δρόμος που μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα, χωρίς ΛΕΑ, με μποτιλιάρισμα, με προβλήματα, με άγχος.


Είναι δυνατόν σε αυτοκινητόδρομο κατασκευής 2016 να λείπει η ΛΕΑ;

Ξεκινάς το καλοκαίρι για ένα μπάνιο στη θάλασσα, και το δοκιμάζεις στην διαδρομή και με το παραπάνω. Υποτίθεται ότι από το αεροδρόμιο πηγαίνεις κατευθείαν στην Χαλκιδική, και ζεις το  δράμα και την ταλαιπωρία.



Δεν αναφέρομαι καν στον ΟΑΣΘ ή στην υποθαλάσσια ή και στο μετρό.


Αυτά απλά δεν υπάρχουν. Κυριολεκτικά!!!




Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει καμία ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου. 




Και αν θέλεις να ταξιδέψεις αεροπορικώς την περίοδο του χειμώνα στην Κέρκυρα ας πούμε μόνο μέσω Αθηνών θα το καταφέρεις.



Δεν αναφερόμαστε καν σε απευθείας σύνδεση με άλλα κράτη ανά τον κόσμο! Αυτό ούτε να το σκεφτούμε...


Και σίγουρα η σελίδα μας έχει έναν αισιόδοξο και χαρούμενο χαρακτήρα, αλλά δεν είναι εύκολο να κλείνουμε μονίμως τα μάτια μας στα κακώς κείμενα της πόλης μας…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.