Λατρεύω το Σάββατο!!! - O p t i m i s m

Λατρεύω το Σάββατο!!!

Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2021

 Φτάνει αισίως το Σάββατο. Αναρωτιέσαι πως θα το περάσεις. Τι εποικοδομητικό θα ετοιμάσεις ώστε να κυλήσει όμορφα, να σε κάνει να το απολαύσεις και να το ευχαριστηθείς. Έξω έχει μια υπέροχη μέρα γεμάτη ήλιο και δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη. 



'Εχεις κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις αλλά η ψυχή σου δεν ακολουθεί το δρόμο της λογικής, και σε κλάσματα δευτερολέπτων το τιμόνι του αυτοκινήτου σου στρίβει περίεργα και αλλάζει κατεύθυνση και προορισμό. Το γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να αντισταθείς, οπότε μείνε και απόλαυσέ το.
Οι σκέψεις που σε κατακλύζουν είναι ποικίλες και οφείλεις στον εαυτό σου να τις αφήσεις να εκφρασθούν.

Εκεί που σκόπευες λοιπόν να καταλήξεις σε super market και πολυκαταστήματα που βρίσκονται σχεδόν δίπλα σου, η διάθεσή σου τραβάει εξορμήσεις και εκδρομούλες



Λένε πως η Χαλκιδική είναι τέλειος προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στο κόκκινο και η βουτιά στην θάλασσα είναι ιδανική. Και πως αν επιθυμείς να την επισκεφτείς τον χειμώνα, διάλεξε Χολομώντα, Ταξιάρχη και Αρναία.


Και όμως σήμερα που ο ήλιος λάμπει, νομίζεις πως η θάλασσα έχει και πάλι την τιμητική της. 
Ξεκινάς λοιπόν από Θεσσαλονίκη και μέσα σε ελάχιστη ώρα (βλέπεις οι δρόμοι τώρα τον χειμώνα είναι άδειοι και γρήγορα βρίσκεσαι στον προορισμό σου, χωρίς ταλαιπωρία και μποτιλιάρισμα) μπορείς να βρίσκεσαι στα ωραιότερα σημεία και να αγναντεύεις την θάλασσα και να χαίρεσαι τον ήλιο.


Αφού περνάς όμορφες διαδρομές σταματάς για ένα καφέ στις Νέες Φώκιες. Παραθαλάσσια τοποθεσία με όμορφα μαγαζιά μπροστά στο κύμα. Απολαμβάνεις το ρόφημά σου, και αφήνεις την θαλασσινή αύρα να σου χαϊδεύει το πρόσωπο και τα μαλλιά.



Μετά από το ολιγόωρο διάλειμμα συνεχίζεις χαζεύοντας τη θάλασσα και φθάνεις στην 'Αφυτο, ένα παραδοσιακό χωριό με καταπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο καθώς είναι χτισμένο σε ύψωμα πάνω από την ακτή.




Τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα απο πέτρα με μια εξαίρετη 
αρχιτεκτονική. Μικρές πλατείες, λιθόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακές ταβέρνες δημιουργούν μια όμορφη εικόνα απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο με την πανοραμική θέα.



Βόλτα στην θάλασσα με το κύμα να σκάει μπροστά σου, περπάτημα πάνω στην υγρή άμμο και μετά ολοταχώς για την ταβέρνα με την καταπληκτική θέα. 


Αφού ευχαριστήσεις τον ουρανίσκο σου με θεϊκές συνταγές και εδέσματα, συνοδεία εκλεκτής ποικιλίας κρασιού και αφού αποθανατίσεις τις τέλειες στιγμές με φωτογραφίες και βίντεο παίρνεις τον δρόμο της επιστροφής.


Το ραδιόφωνο παίζει αθάνατες ελληνικές επιτυχίες και εσύ ευδιάθετος και χαλαρός αποχαιρετάς την χειμωνιάτικη Χαλκιδική και της υπόσχεσαι ότι δεν θα την εγκαταλείψεις  και δεν θα την ξεχάσεις αλλά σύντομα θα είσαι και πάλι κοντά της. Γιατί ανεξάρτητα από το ότι δεν είναι καλοκαίρι, για σένα που ζεις στη Θεσσαλονίκη, σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Αρκεί βέβαια να έχεις την κατάλληλη παρέα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.