Σχέσεις που πονάνε! - O p t i m i s m

Σχέσεις που πονάνε!

Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2021
Για σένα η αλήθεια και η ειλικρίνεια παίζει το πιο σημαντικό ρόλο. Πιστεύεις ότι είναι το άλφα και το ωμέγα και οικοδομεί όλες τις σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου, είτε είναι ερωτικές είτε φιλικές, ακόμα και αδελφικές ή και σχέσεις γονέων-παιδιών.



Παλεύεις και προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις να διατηρήσεις ένα επίπεδο αξιοπιστίας σε κάθε μορφή προσέγγισης και επαφής με τους δικούς σου ανθρώπους.

Θεωρείς ότι για να υπάρχει εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο ο καθένας από την πλευρά του να συμβάλει σε αυτό.



Τι γίνεται όμως όταν νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύτηκαν, σε κορόιδεψαν, σε ξεγέλασαν? Όταν η αλήθεια που πίστευες ήταν ψεύτικη, σκάρτη, κάλπικη? Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την προδοσία των δικών σου αγαπημένων ανθρώπων?


Η πρώτη αντίδραση, που είναι και απόλυτα φυσιολογική είναι ο θυμός. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, δεν γίνεται να σου συμβαίνει αυτό.



Γρήγορα τον θυμό τον αντικαθιστά η λύπη, ο πόνος, η πικρία που σε γεμίζει με μελαγχολία και θλίψη.



Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι που αγαπάς και νιώθεις εξαρτημένος από αυτούς, οι άνθρωποι στους οποίους εσύ έχεις αδυναμία, είναι αυτοί που έχουν την δύναμη να σε θυμώσουν και να σε πονέσουν.

Το επόμενο στάδιο είναι η απορία. Γιατί? Γιατί? Γιατί?




Ο μόνος δρόμος που βρίσκεται μπροστά σου πλέον είναι να πάρεις αποστάσεις, να απεξαρτηθείς και να κοιτάξεις μπροστά.



Όταν περάσει ο καιρός και αρχίσουν όλα αυτά τα συναισθήματα να φθίνουν και να ξεθωριάζουν, αρχίζεις και αναρωτιέσαι μήπως κάπου έκανες εσύ λάθος. Ψάχνεις συνεχώς να ανακαλύψεις τα δικά σου σφάλματα, τις δικές σου λάθος κινήσεις και τυραννιέσαι με τις σκέψεις.




Πάντα σε κάθε σχέση που διαλύεται ευθύνονται και τα δύο μέρη. Ακόμα και η ανεκτικότητα που πιθανόν δείχνεις κάποια στιγμή γυρίζει μπούμερανγκ και σε κατασπαράζει. Δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσεις τους άλλους κοντά σου αν εκείνοι δεν το επιθυμούν. Απλώς πρέπει να σεβαστείς την επιθυμία τους και να αποχωρήσεις. Ίσως σε κάποια άλλη ζωή σταθείς πιο τυχερός και πιο ευτυχισμένος. 





Αν έστω και τώρα καταφέρεις να αντιληφθείς τα λάθη και τις εσφαλμένες κινήσεις από την δική σου πλευρά, φρόντισε τουλάχιστον σε μια μελλοντική σχέση να μην τα επαναλάβεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.