Μην προλάβει ο άλλος….. - O p t i m i s m

Μην προλάβει ο άλλος…..

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Η Μαρία. Μεγαλωμένη σε αστική οικογένεια, είναι η μικρότερη, με ένα αδελφό δύο χρόνια μεγαλύτερο.
Όμορφα παιδικά χρόνια με πολύ αγάπη και κανάκεμα.
Στην διάρκεια των σπουδών της γνώρισε τον έρωτα της ζωής της. Φλερτ, έρωτας, σχέση, γάμος.


Την ευτυχία συμπλήρωσαν δύο χαριτωμένα παιδιά.



Και τώρα στα 35 βρίσκεται σε ένα τρέξιμο και μια εξάντληση για να τα προλάβει όλα. Παιδιά, σύζυγο, σπίτι, δουλειά. Και χρόνος για τον εαυτό της ανύπαρκτος. Και κάπου εκεί στη μέση του πουθενά εμφανίζεται ο Άλκης.



Δυο χρόνια μεγαλύτερός της, ελεύθερος, πολυταξιδεμένος με σπουδές στο εξωτερικό, και εμφανίσιμος. Όχι αυτό που λέμε ωραίος, αλλά γοητευτικός. Μιλάει όμορφα για όλες αυτές τις εμπειρίες του, που αυτή δεν πρόλαβε να ζήσει, και την συνεπαίρνει. Αισθάνεται μετά από πολύ καιρό κάποιος να την φλερτάρει. Διακριτικά και με πολύ τακτ. Αλλά κάτι μέσα της ξυπνάει. Είναι συνάδελφος στο γραφείο και λογικά βλέπονται πολλές ώρες.
Αρχίζει να ψάχνεται. Προσπαθεί να βελτιώσει την εμφάνισή της, αρχίζει να βάφεται καθημερινά, κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν προλάβαινε να κάνει, αγοράζει καινούργια ρούχα και αρχίζει να ονειρεύεται.




Δε σημαίνει ότι δεν αγαπάει τον άντρα της, αλλά αισθάνεται ότι η σχέση τους έχει λίγο βαλτώσει. Να σκεφτείς ότι στο σπίτι κυκλοφορεί μονίμως με μία φαρδιά φόρμα που της έμεινε από την τελευταία της εγκυμοσύνη, με τα μαλλιά πιασμένα με λαστιχάκι και ίσιες παντόφλες που σέρνονται.



Και το βράδυ κοιμάται με κάλτσες και πυτζάμες με αρκουδάκια. Καμιά σέξι εμφάνιση δηλαδή. Και οι προσωπικές στιγμές τους περιορίζονται στο Σαββατοκύριακο όταν… καταφέρνουν να κοιμίσουν τα παιδιά.
Αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτό που ονειρευόταν για την ζωή της και αυτό την πονάει.
Και ανυπομονεί να έρθει η Δευτέρα να ντυθεί, να στολιστεί για να τον δει. Τώρα τελευταία  ο Άλκης άρχισε να της προτείνει να πάνε μετά την δουλειά για ένα ποτό.
Χαμογελάει. Πόσο καιρό έχει να βγει για ποτό! Τι να κάνει? Θα πει πως θα κάνει υπερωρίες, να κρατήσει λίγο παραπάνω η πεθερά της τα παιδιά, και να πάει.
Θέλει τόσο πολύ να βγει, να ξεσκάσει, να ακούσει ωραία λόγια, να αισθανθεί ξανά γυναίκα. Ζητάει πολλά?




Δεν έχει σκοπό να απατήσει τον άντρα της. Απλώς ζητάει μία επιβεβαίωση. Αν όμως τους δει κάποιος γνωστός και το σφυρίξει στον άντρα της? Το ρίσκο είναι μεγάλο. Πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά, πριν το αποφασίσει.
Ναι. Θα το κάνει. Δεν αντέχει άλλο αυτή την μιζέρια στη ζωή της. Έχει το δικαίωμα. Άνθρωπος είναι και αυτή. Μια φορά μόνο. Μία. Και μετά θα ξανακλειστεί στο καβούκι της.
Σχεδιάζει τι ρούχα θα φορέσει αύριο στη δουλειά. Θέλει να είναι πολύ όμορφη, αλλά και κομψή. Δεν θα διαλέξει κάτι υπερβολικό γιατί θα προκαλέσει υποψίες. Να πάρει και τα καλλυντικά της μαζί για να ανανεώσει το μακιγιάζ της.
Ok έτοιμη για την δουλειά. Αλλά τι είναι αυτό στο κομοδίνο της? Δεν το πρόσεξε πριν. Μία καρτούλα και ένα τριαντάφυλλο. Το ανοίγει περίεργη. Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες χειρονομίες. Το σημείωμα έγραφε: «Στην ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, για τα υπέροχα οκτώ χρόνια που μου χάρισε  * Μη κανονίσεις κάτι για το βράδυ, έκπληξη….»



Το βλέμμα της παγώνει. Το είχε ξεχάσει. Και για πρώτη ίσως φορά το θυμήθηκε ο Νίκος, ο άντρας της. Αρχίζει να νοιώθει τύψεις. Χριστέ μου, τι θα έκανε. Θα κορόιδευε τον άντρα της. Ευτυχώς συνήλθε. Τώρα βλέπει πιο καθαρά. Δεν χρειάζεται άλλο άντρα για να νοιώσει όμορφα. Ο Νίκος ήταν, είναι και θα είναι ο έρωτάς της. Πως το άφησε να ξεχαστεί? Τώρα είναι σίγουρη για το τι πρέπει να κάνει. Δεν θα αφήσει ένα φλερτ να καταστρέψει τη ζωή της, την σχέση της με τον άντρα της, τα παιδιά της. 



Σιγοτραγουδώντας ανοίγει την πόρτα και φεύγει για την δουλειά της. Στο δρόμο νοιώθει να την κοιτούν με θαυμασμό. Είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα. Το εννοεί.

Υστερόγραφο: Ο Νίκος αγαπάει τη Μαρία. Προσέχει την αλλαγή στην εμφάνισή της, την αφηρημάδα της, τη μελαγχολία της. Τρέχει να προλάβει. Και το καταφέρνει.
Φίλοι μου, εσείς?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.