Και τώρα που μεγάλωσες, όλα είναι τέλεια? - O p t i m i s m

Και τώρα που μεγάλωσες, όλα είναι τέλεια?

Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2021
Έφτασες στην ηλικία που μπορείς με σιγουριά να πεις ότι έχεις μεγαλώσει.



Έχεις τελειώσει με τις σπουδές σου. Ίσως έχεις βρει και κάποια δουλειά, όχι απαραίτητα σύμφωνα με τα προσόντα σου, αλλά σου παρέχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα. 
Έχεις μία σταθερή σχέση, και ετοιμάζεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα. Συγκατοίκηση και μελλοντικά γάμος, παιδιά, οικογένεια γενικώς.



Βρίσκεσαι στην πιο παραγωγική ηλικία και ονειρεύεσαι πράγματα, που νιώθεις ότι μπορείς, και να τα πραγματοποιήσεις, και να τα γευτείς.
Η ζωή είναι μπροστά σου, το λένε όλοι, το πιστεύεις και εσύ. Ίσως ακόμα και αστρολογικά όλα φαντάζουν τέλεια και ιδανικά.



Και όμως, όταν πέφτεις το βράδυ στο κρεβάτι σου να κοιμηθείς, κάτι σε ταράζει, κάτι σου καταστρέφει αυτή την υποτιθέμενη ευτυχία σου. Ξαγρυπνάς και σκέφτεσαι. Νιώθεις ενοχή, απογοήτευση, λύπη, κενό. Ο ύπνος δεν έρχεται να σε ξεκουράσει και να σε ηρεμήσει. Οι ώρες κυλούν και οι σκέψεις σε κουράζουν.




Χωρίς να το έχεις επιδιώξει, χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, αισθάνεσαι μια μελαγχολία, μια μορφή ελαφριάς κατάθλιψης.




Είναι η αίσθηση του ανικανοποίητου. Από την μία βρίσκεται η επιθυμία να κατακτήσεις περισσότερα, γιατί πιστεύεις ότι μπορείς, έχεις τα προσόντα, έχεις τα εφόδια, έχεις τις γνώσεις και ακριβώς απέναντι στέκεται η απογοήτευση όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες. 
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι ο μόνος που βιώνει μία τέτοια νοσηρή κατάσταση. Και σίγουρα δεν έχεις άδικο που σκέφτεσαι έτσι. Αλίμονο αν δεν επεδίωκες διαρκώς και διακαώς νέα πράγματα. Έτσι εξελίσσεσαι και έτσι επιτυγχάνεις τους στόχους σου.




Δυστυχώς η εποχή που ζεις δεν επιτρέπει να επαναπαύεσαι και να εφησυχάζεις. Δεν ανήκει στους άτολμους και στους αναβλητικούς. Πρέπει να είσαι έτοιμος και σε εγρήγορση. Και να αρπάζεις τις ευκαιρίες που έστω και δειλά, εμφανίζονται μπροστά σου.
Απλώς πρέπει να προγραμματίζεις λίγα κάθε φορά και σιγά-σιγά με μέθοδο και με κατάλληλη προετοιμασία να ξεκινάς. Είναι καλό να βάζεις καθημερινούς  μικρούς στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις.




Ας έχεις υπόψιν σου ότι η βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Οπότε η επίτευξη του σκοπού σου θα σου φαίνεται λιγότερο αδύνατη και στο τέλος της ημέρας θα νιώθεις την ικανοποίηση ότι και αυτό το κατάφερες.
Έτσι θα προσπερνάς βήμα-βήμα τα εμπόδια για να ολοκληρώσεις και τον επόμενο στόχο, και τον επόμενο, και τον επόμενο, μέχρι να καταφέρεις να πετύχεις τον μεγάλο, τον τεράστιο, τον ιδανικό που από καιρό έχει σφηνωθεί στο μυαλό σου, και ψάχνει την κατάλληλη συγκυρία για να ολοκληρωθεί.
Με αυτόν τον τρόπο η ζωή σου θα κυλά, πιο χαρούμενα, πιο ουσιαστικά, πιο ανθρώπινα.




Θα έχεις χρόνο να χαίρεσαι για τις μικρές, απλές, καθημερινές στιγμές που είναι το οξυγόνο της ζωής και θα προσφέρεις χαρά και σε αυτούς που ζουν δίπλα σου και νοιάζονται και φροντίζουν για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.