Παλιά έσκαγα. Τώρα, σκασίλα μου!!! - O p t i m i s m

Παλιά έσκαγα. Τώρα, σκασίλα μου!!!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2020

Ξανακλειστήκαμε μέσα και πάλι. Όχι ότι δεν το περιμέναμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας κοστίζει. Και πάρα πολύ μάλιστα. Και όπως και την πρώτη φορά εμφανίσθηκαν οι απανταχού καλοθελητές να μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές. Στην πραγματικότητα μας βομβαρδίζουν με πολλές οδηγίες επιβίωσης και πώς να περνάμε καλά αυτές τις κρίσιμες μέρες.


Διαβάζουμε λοιπόν ότι είναι η ευκαιρία να καθαρίσουμε, στην κυριολεξία να γλείψουμε το σπίτι, τώρα που αναγκαστικά περνάμε πολλές, πάμπολες ώρες μέσα σε αυτό. Το οποίο συνεπάγεται καλό ξεσκόνισμα, σκούπισμα, ξαράχνιασμα, σφουγγάρισμα.


Στη συνέχεια μας περιμένει η τακτοποίηση των ντουλαπιών κουζίνας με τα σκεύη και τα τρόφιμα. Ένα σχολαστικό καθάρισμα του ψυγείου


αλλά και της ηλεκτρικής κουζίνας, είναι μέσα στις προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε.


Επειδή σίγουρα θα μας περισσέψει μπόλικος χρόνος μία αναδιοργάνωση στην ντουλάπα μας, είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσουμε κάποιες δημιουργικές ώρες.


Εννοείται ότι είναι επιβεβλημένο να γίνουμε άριστες μαγείρισσες και ζαχαροπλάστισσες. Αρκεί να κρατάμε το μέτρο ώστε όταν με το καλό ξαναβγούμε να χωράμε από την πόρτα.




Ο κήπος, αν έχουμε, ή και το μπαλκόνι, καλό είναι να βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση και να σφύζει από χρώματα και αρώματα. Φθινοπωρινοχειμωνιάτικα πάντα! Και αφού είναι και η μοναδική έξοδος μετά τις 9 το βράδυ καλό είναι να είναι προσεγμένο.


Θεωρείται επιβεβλημένο ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας, που σε απλά ελληνικά σημαίνει: Καθημερινή περιποίηση,


οπωσδήποτε μακιγιάζ σπιτιού και πολλές ώρες γυμναστική για να είμαστε έτοιμες για την παραλία. Τότε μας κόβω να μας ξεμαντρώσουν.


Κουραφέξαλα. Και αν δεν έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε με όλα αυτά? Αν το μόνο που μας νοιάζει είναι πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο και τίποτε άλλο?

                            
Αν η μόνη μας χαρά είναι να βλέπουμε παλιές φωτογραφίες και καλές ταινίες και να ονειρευόμαστε ταξίδια και διακοπές?


Αν στην καλύτερη των περιπτώσεων μας προσφέρει ηρεμία η ανάγνωση ενός βιβλίου  που ήταν, είναι και θα είναι πάντα αγαπημένη μας ασχολία και συνήθεια?


Αν μας αρέσει να είμαστε χωμένοι όλη τη μέρα στο διαδίκτυο προσπαθώντας να ρουφήξουμε και τις τελευταίες εξελίξεις για τον ιό και να είμαστε οι πρώτοι που θα μάθουμε πότε θα καταφέρουμε να βγούμε από την καραντίνα?



Αν αποφασίσουμε ότι μόνο για φέτος θα στολίσουμε το σπίτι Χριστουγεννιάτικα πολύ πιο νωρίς από άλλες χρονιές απλά για να δώσουμε μία γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο μας?


Αν δεν κάνουμε ότι πρέπει, αλλά όλα αυτά που μας αρέσουν, τότε θα θεωρηθεί ότι δεν είμαστε σωστές και μέσα στο πνεύμα της εποχής?



Ε, λοιπόν σκασίλα μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.