Τα γενέθλιά του!!! - O p t i m i s m

Τα γενέθλιά του!!!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020

Σε λίγες μέρες είναι τα γενέθλιά του. Στις 24 του Νοέμβρη.



Θυμάσαι σαν χθες την μέρα που πρωτοαντίκρισε τον κόσμο μας και την ευτυχία που αισθάνθηκες με την έλευσή του.

Κλείνει τα τέσσερα το αγόρι μας. Τον αγαπάς, τον λατρεύεις, ανυπομονείς να τον σφίξεις στην αγκαλιά σου, να τον χαϊδέψεις, να τον φιλήσεις.



Ήδη έχεις παραγγείλει το δώρο του μέσω internet εφόσον όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Ένα αυτοκινούμενο μανάβικο της play Mobil που ξέρεις πόσο του αρέσει.




Και ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα.  Ταξίδι στον χρόνο!!!



Λαχταράς να τα τυλίξεις με ένα χρωματιστό χαρτί με έντονη κορδέλα να του τα δώσεις και να περιμένεις να δεις το γεμάτο χαρά βλέμμα του, την ανυπομονησία του να τα ανοίξει, την ευτυχία στο βλέμμα του.

Να νιώσεις τα μικρά του χεράκια να τυλίγονται γύρω από τον λαιμό σου. Την φωνή του, να τσιρίζει σχεδόν, λέγοντας πόσο του αρέσει. Να τον παρατηρείς να το φτιάχνει, να το παίζει…

Αλλά…

Είναι απαγορευμένο. Είσαι η γιαγιά του και τώρα εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει κωδικός να στείλεις για να συμμετέχεις σε αυτή την μοναδική στιγμή της ζωής του.



Αν καταφέρεις και πας με πλάγιο τρόπο και σε πιάσουν, θα θεωρηθεί σαν άσκοπη μετακίνηση και θα σου καταλογίσουν ένα πρόστιμο της τάξεως των 300, 00 ευρώ. Άσε που και στην κόρη σου θα βάλουν πρόστιμο 3.000,00 ευρώ.



Χαμογελάς με πίκρα. Που φτάσαμε? Να θεωρείται από το κράτος άσκοπο να πας να δεις το εγγόνι σου. Να πας να περάσεις κάποιες στιγμές με το παιδί σου.

Κάποιοι θα πουν πως είναι για το καλό μας. Να προστατευθούν τα παιδιά, οι γονείς, οι ηλικιωμένοι. Ίσως και να έχουν δίκαιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε πονάει, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Δεν σου δημιουργεί αγανάκτηση.



Και πως μπορείς να το εξηγήσεις σε ένα πλασματάκι τόσο δα, ότι το αγαπάς, το λατρεύεις, αλλά δεν μπορείς να είσαι δίπλα του μία τόσο σημαντική στιγμή?

Και απλά ελπίζεις. Κάποια στιγμή όλα να τελειώσουν. Και να χαρούμε και πάλι το μοναδικό που μας λείπει περισσότερο με την καραντίνα. Τις αγκαλιές!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.