6 λόγοι που χαίρομαι που μεγαλώνω! - O p t i m i s m

6 λόγοι που χαίρομαι που μεγαλώνω!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2020

Τα χρόνια τρέχουν, κυλούν, φεύγουν. Και μαζί τους, δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς, μεγαλώνουμε και εμείς. Αλλάζει η διάθεσή μας, η εμφάνισή μας, τα πιστεύω μας, η ζωή μας ολάκερη. 




Τώρα έχουμε μία τελείως διαφορετική οπτική γωνία στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και τα γεγονότα. Αλλιώτικη διάθεση για τα πάντα.



Δεν είμαστε τόσο ονειροπόλοι, δεν εμπιστευόμαστε εύκολα. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Και μάλλον είναι κάπως δύσκολο να μας ξεγελάσουν τόσο απλά και ανώδυνα.



Και όμως μέσα μας, αν κοιτάξουμε βαθιά στην ψυχή μας, θα διαπιστώσουμε ότι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακόμα σε θαύματα και να ελπίζουμε…. 



Ίσως έτσι πρέπει να είναι η εξέλιξη του ανθρώπου, ώστε να συνεχίζει να περνάει καλά και όταν δεν βρίσκεται στην πρώτη νιότη.



Για όλα αυτά, αλλά και για πολλά... άλλα, μην σε παίρνει από κάτω όταν μεγαλώνεις, γιατί τα καλύτερα είναι προ των πυλών και σε προσκαλούν και να τα δοκιμάσεις αλλά και να τα απολαύσεις.



Και ποια είναι αυτά? Πάρε μολύβι και χαρτί και γράφε:



1.   Δεν είσαι υποχρεωμένος να λογοδοτείς σε κανέναν. Μπορείς μόνος σου να αποφασίζεις για το τι επιθυμείς και τι όχι.



2.   Επιλέγεις τους φίλους που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Ξεκόβεις από άτομα που σου μαυρίζουν την ψυχή, λόγω αρνητικής αύρας.



3.   Πηγαίνεις όπου επιθυμείς και με όποιον διαλέγεις. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο π.χ για επαγγελματικές κλπ. συνεργασίες.



4.   Δεν ακούς κουτσομπολιά, δεν σε αγγίζει η κακία. Δεν επηρεάζεσαι από τα λόγια του κόσμου. Έχεις τη δική σου φιλοσοφία και με αυτήν πορεύεσαι.



5.   Μπορείς να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις άλλους πολιτισμούς, άλλους κόσμους, άλλους ανθρώπους γιατί έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και μπορείς να τον διαχειριστείς, όπως εσύ επιθυμείς.



6.   Δεν χρειάζεται να θλίβεσαι όταν έχεις γενέθλια. Είσαι τυχερός που μεγαλώνεις. Πίστεψέ το, επεξεργάσου το στο μυαλό σου και θα καταλάβεις. Είναι ευλογία….  Είναι ότι καλύτερο μπορούσε να σου συμβεί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.