Προτάσεις για μια όμορφη Κυριακή! - O p t i m i s m

Προτάσεις για μια όμορφη Κυριακή!

Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2020
Αρχές Οκτώβρη και ο καιρός είναι τόσο γλυκός και ζεστός που δεν σου κάνει κέφι να μείνεις απλά μέσα στο σπίτι. Το μυαλό σου τριγυρνάει σε βόλτες και σεργιάνια, σε εκδρομές και εξορμήσεις.



Οπλίζεσαι με την καλή σου διάθεση και με ελαφρύ ντύσιμο και ξαμολιέσαι στους δρόμους και στα πάρκα.  Εννοείται ότι έχεις μαζί σου μάσκα, αντισηπτικό, γάντια για καλό και για κακό πάντα. Αχρείαστα ας είναι.


Κρατάς από το χέρι τον σύντροφό σου (ή και τα παιδιά σου) και η περιπέτεια αρχίζει. Δεν ξεχνάς να φορτίσεις το κινητό σου για να έχεις την δυνατότητα να αποθανατίσεις με την κάμερά σου όλα τα πανέμορφα πράγματα που θα δεις και θα ζήσεις. Αν έχεις βιντεοκάμερα είναι ευπρόσδεκτη.


Που θα πάμε σήμερα? Πως θα περάσουμε την μέρα μας? Τι καλό έχει να δούμε?
Οι επιλογές πολλές και ενδιαφέρουσες. Βλέπεις έχεις την πολυτέλεια να ζεις σε μια πόλη που έχει τα πάντα και ικανοποιεί κάθε γούστο και κάθε επιθυμία.
Σαν τη Θεσσαλονίκη τελικά δεν έχει. 


Από πού να αρχίσεις. Βόλτα στο κέντρο της πόλης με τις υπέροχες βιτρίνες με φανταστικά φθινοπωρινά σχέδια και χρώματα. Δεν έχει και μεγάλη σημασία αν δεν έχεις χρήματα για να αποκτήσεις όλα όσα επιθυμείς. Και η έκφραση «Φάτε μάτια ψάρια», καλό κάνει και σου δημιουργεί και ένα αίσθημα προσμονής και καλής διάθεσης. ( Κάτι καλό θα συμβεί, δεν μπορεί να είναι τυχαία αυτή η χαρά).


Έπειτα είναι και αυτή η πανέμορφη παραλία μας με τα καφέ και τα bistrot. Μπορείς ακόμα να καθίσεις έξω στον ήλιο και να απολαύσεις τον καφέ σου ή το γλυκό σου και απλά να λιώσεις και να φωτοσυνθέσεις. Χαλαρά!!!


Αν πεινάσεις μη διστάσεις να καθίσεις στα μπακαλιαράκια στη λαδόκολλα, συνδυασμένα με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά. Ειλικρινά θα σου φτιάξουν την διάθεση.


Αν είσαι λίγο πιο ψαγμένος μπορείς να πάρεις το λεωφορείο που κάνει ξενάγηση στη πόλη μας και να γνωρίσεις τα αξιοθέατα. Είναι όμορφη επιλογή.


Μπορείς και μόνος σου να σεργιανίσεις σε βυζαντινές εκκλησίες και ρωμαϊκά μνημεία.


Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει και σε σένα αλλά εγώ πάντα γυρνάω όλα τα μνημεία, τα μουσεία και τις εκκλησίες σε όλα μου τα ταξίδια που πηγαίνω.


Αλλά στην πόλη μου πηγαίνω σπάνια έως καθόλου, ίσως γιατί πάντα πιστεύω, ότι βρίσκονται τόσο κοντά μου, που κάποια στιγμή σίγουρα θα πάω, αλλά... αυτή η στιγμή ακόμα δεν έχει έρθει.


Υπάρχουν και τα αμαξάκια για μια βόλτα στην παραλία ή και το τρενάκι.


Αν αγαπάς τη θάλασσα και εκτός καλοκαιριού, μπορείς να πάρεις το καραβάκι και να ανοιχθείς στον Θερμαϊκό κόλπο για να δεις την πόλη από την άλλη πλευρά και να σε φυσήξει και ο θαλασσινός αέρας. Μπορείς να πίνεις και τον καφέ σου στην πορεία.


Μία ιδέα είναι η επίσκεψη στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Βέλος» που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, και βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Δέχεται επισκέπτες τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και η περιήγηση πλέον γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου και στον άνω εκθεσιακό χώρο με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών επί του πλοίου και τις απαραίτητες αποστάσεις.



Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει Κυριακάτικα προγράμματα αφιερωμένα στην οικογένεια, στην χαλάρωση και την ψυχαγωγία, που απευθύνονται στα παιδιά και όλη την οικογένεια και υλοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Αυτή την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, η δράση που θα υλοποιηθεί έχει τίτλο: Μικροί Φωτογράφοι εν Δράση και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν φωτογραφίζοντας τα παιχνίδια του Μουσείου.



Μην ξεχάσεις φεύγοντας να ανανεώσεις το ραντεβού σου για κάποια άλλη φορά ώστε να χαρείς και όσα δεν πρόλαβες στη σημερινή σου προσπάθεια.


Είναι άλλωστε τόσα πολλά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.