Ας ζήσουμε! - O p t i m i s m

Ας ζήσουμε!

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020

Έφθασες σε μία ηλικία, που αρκετά συχνά μαθαίνεις για κάποιον συνομήλικό σου ή και μικρότερο από εσένα, που δυστυχώς εντελώς ξαφνικά παρουσίασε κάποια προβλήματα υγείας και εκεί που ήταν μία χαρά ο άνθρωπος, τώρα δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Και το γεγονός αυτό, πέρα από την λύπη που νιώθεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τον ιδιαίτερο άνθρωπο,  έχει και άλλες επιδράσεις πάνω σου. Κυρίως στην ψυχολογία σου. Αλλά και στον τρόπο που βλέπεις πλέον τη ζωή σου και τις συνήθειές σου.


Και μπαίνεις στο τρυπάκι της σύγκρισης. Αρχίζεις και αναπολείς στιγμές, ξεψαχνίζεις παλιές σου φωτογραφίες και γενικώς κάνεις ένα άσχημο πισωγύρισμα στη ζωή σου.


Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το αν συμβαίνει σε κάποιους γνωστούς σου, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και σε σένα, και μάλιστα ότι είσαι ο επόμενος. Ευτυχώς, (ελπίζεις και πιστεύεις πάντα), έχεις ακόμα πολλά να ζήσεις και να προσφέρεις.


Ας σε αφυπνίσει όμως ως προς τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή σου, η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι αιώνια, δεν είναι απέραντη, δεν είναι αθάνατη. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να ζεις καλά.


Ας προσπαθήσεις λοιπόν, σε αντιπερισπασμό και για να ξορκίσεις το κακό που σε περιβάλλει, να χαρείς τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου και με την αγάπη τους και την παρουσία τους πλουτίζουν την ζωή σου.


Να μη φοβάσαι από εγωισμό να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, την αγάπη σου, τη χαρά σου, τον ενθουσιασμό σου.


Να έχεις την δύναμη να παραδεχθείς τα λάθη σου και γιατί όχι να ζητήσεις συγνώμη, που όμως να την εννοείς και να την πιστεύεις.


Να ευχαριστείς τον Θεό (ή σε ότι πιστεύει ο καθένας μας) για το ότι κάθε μέρα αντικρύζεις τον ήλιο. Δέχεσαι τις ακτίνες του να σου ζεσταίνουν το κορμί αλλά και την ψυχή.


Μαγεύεσαι με την ομορφιά της φύσης, το χαλαρωτικό πράσινο και τα έντονα χρώματα των λουλουδιών.


Ακούς τα πουλιά να κελαηδούν χαρούμενα καθισμένα ανάμεσα στα κλαδιά 


ή σιγοτραγουδάς και εσύ ακούγοντας έναν όμορφο σκοπό στο ραδιόφωνο.


Είναι τόσα τα όμορφα που σου συμβαίνουν κάθε στιγμή, κάθε λεπτό της ζωής σου που επειδή τα θεωρείς δεδομένα, ούτε καν τα προσέχεις.


Αν καταφέρεις να δαμάσεις την κακή σου διάθεση σίγουρα θα μπορέσεις να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, και γιατί όχι να νιώθεις συνέχεια πλήρης και ευτυχισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.