Και λίγο μαγειρική: Αράβικη πίτα με γλυκόξινο λάχανο - O p t i m i s m

Και λίγο μαγειρική: Αράβικη πίτα με γλυκόξινο λάχανο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Σήμερα έχω διάθεση για μαγειρική. Προτείνω λοιπόν μία δική μου συνταγή, που έφτιαξα χρησιμοποιώντας την φαντασία μου. Είχε πολύ θετικές κριτικές και βασικά έγινε ανάρπαστη. Έκτοτε την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν γράφω αναλογίες. Ο καθένας χρησιμοποιεί την ποσότητα των υλικών σύμφωνα με την διάθεσή του. 

Αράβικη πίτα με γλυκόξινο λάχανο

Υλικά

2 Αράβικες Πίτες

Λάχανο Ψιλοκομμένο




Κρεμμύδι σε ροδέλες

Μπέικον




Λουκάνικο Καισαρείας



Κόκκινο πιπέρι




Αλάτι




Βαλσάμικο ξύδι




Μέλι





Λάδι




Σκόρδο




Κανέλα



Κρέμα γάλακτος






Εκτέλεση

Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον, το λουκάνικο και το λάχανο.



Ρίχνουμε αλάτι, βαλσάμικο ξύδι και μέλι.Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Λαδώνουμε το ταψάκι και τοποθετούμε την πρώτη πίτα.




Ρίχνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με την δεύτερη πίτα. Λαδώνουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι της γέμισης. Πασπαλίζουμε με κανέλα.


Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο της πίτας.



Κλείνουμε το φούρνο και ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος ή αν δεν έχουμε λίγο γάλα για να μην ξεραθεί.


Η πίτα μας είναι έτοιμη. Λαχταριστή και υπέροχη.


Καλή μας όρεξη.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.