Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το!!! - O p t i m i s m

Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το!!!

Σάββατο, Οκτωβρίου 09, 2021
Περίμενες πως η κατάσταση θα εξομαλυνόταν. Ότι όλα θα γίνονταν καλύτερα. Αλλά η ζωή, σύμφωνα με τη άποψή σου, σε άδειασε. Δεν σου συμπεριφέρθηκε καλά. Και είχες τόσα όνειρα.



«Δεν είναι που κουράστηκα να περιμένω κάτι, 
είναι που δεν φαντάστηκα ότι ποτέ δεν θάρθει» 

σιγοτραγουδάς και πιστεύεις ότι αυτό το τραγούδι σε εκφράζει και ίσως να γράφτηκε για σένα.



Πίστευες λοιπόν πως θα βρεις μία ιδανική δουλειά που θα σε συναρπάζει και θα σου προσφέρει μεγάλη οικονομική ευμάρεια.



Πως θα συναντήσεις τον τέλειο σύντροφο που θα είναι το έτερον ήμισυ και θα πορευτείς μαζί του προς την ευτυχία.



Πως θα μπορείς να διασκεδάζεις, να πηγαίνεις ταξίδια, να έχεις τον χρόνο να διαβάζεις, να έχεις χόμπι, γενικώς να περνάς καλά.



Αλλά τι πήγε λάθος? Που παραστράτισες? Που έχασες τον προσανατολισμό σου? Και τώρα τι σκέφτεσαι να κάνεις? Να τα παρατήσεις όλα και να κλειστείς στο καβούκι σου? Να εγκαταλείψεις την πόλη που μεγάλωσες και να ψάξεις κάποιο απόμερο χωριουδάκι να απομονωθείς ή κάποια αμφίβολη ευκαρία στο εξωτερικό? Να πηδήξεις από το μπαλκόνι δίνοντας τέλος σε όλα? Να μιζεριάζεις και να υπομένεις την μοίρα σου?


Κι όμως αν κοιτάξεις γύρω σου, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα.


Ας τα πάρουμε ένα ένα με την σειρά. 



Το θέμα της δουλειάς. Σκέψου, τι είναι η εργασία. Ένας τρόπος να βιοπορίζεσαι και να μπορείς να συντηρείσαι. Δεν είναι διασκέδαση, δεν είναι ευτυχία. Είναι αναγκαίο κακό. Μην πιστεύεις στα βιβλία που μιλάνε για εργασία και χαρά. Αν ήταν χαρά κανένας δεν θα σε πλήρωνε. Και αν δεν σου αρέσει τόσο πολύ η δουλειά σου, ή προσπάθησε να βρεις μία καλύτερη σύμφωνα με τα πιστεύω και τα θέλω σου, ή (κάτι που είναι και το πιο πιθανόν) βελτίωσέ την. Το οποίο σημαίνει ότι κατά την διάρκεια της εργασίας σου, άφηνε το μυαλό σου να ξεφεύγει και να προγραμματίζει εξορμήσεις, σχέδια, όνειρα. Και θα κάνει καλό στην ψυχολογία σου, και θα βελτιώσει την απόδοσή σου. (Αυτό ας το λάβουν υπόψιν και οι εργοδότες - ικανοποιημένος εργαζόμενος=καλός εργαζόμενος).





Το θέμα του έρωτα. Δεν είσαι σίγουρος/η ότι το άτομο με το οποίο βρίσκεσαι είναι το ιδανικό για σένα. Σκέψου τι σου προσφέρει και τι όχι. Βάλτα στη ζυγαριά και δες προς τα πού γέρνει. Αν τα συν είναι λιγότερα συζήτησε ειλικρινά μαζί του και προσπαθήστε να βρείτε λύση από κοινού. Ίσως και στην αντίπερα όχθη να υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός και με συνεννόηση και συζήτηση να μπορέσετε να συμβαδίσετε.  Αν όχι τότε η λύση του χωρισμού είναι η σωστότερη. Σίγουρα σε κάποια στροφή, σε κάποια άκρη θα συναντήσεις το άτομο που θα είναι ιδανικό για σένα.





Το θέμα της διασκέδασης, του χόμπι, του ελεύθερου χρόνου. Αυτό και αν εξαρτάται από εσένα.  Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για μακρινά ταξίδια και ακριβές ασχολίες, ψάξε εναλλακτικές. 




Ευτυχώς η χώρα μας έχει πανέμορφα τοπία που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς και είναι σε φιλικές για την χρήστη τιμές.  Και ένα χόμπι ίσως είναι και το σκάκι, ή το τρέξιμο, ή και η ζωγραφική που δεν απαιτούν και ιδιαίτερα χρήματα. 






Και δεν είναι απαραίτητο να έχεις το δικό σου άλογο για να κάνεις ιππασία, υπάρχουν και οι όμιλοι. Σίγουρα κάτι θα βρεις που θα σε συναρπάζει και θα σου ανεβάζει την αδρεναλίνη.


Εκείνο για το οποίο πρέπει να φροντίσεις είναι να έχεις καλή διάθεση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αν καταφέρεις να αγαπήσεις εσένα, θα αγαπήσεις όλο τον κόσμο.





Και αυτό θα σε κάνει αυτόματα πιο ανθρώπινο και πιο ευτυχισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.