Το επόμενο μεγάλο βήμα - O p t i m i s m

Το επόμενο μεγάλο βήμα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2021
Και έφθασες σε αυτήν την υπέροχη στιγμή που άρχισες να μπουσουλάς. Σιγά σιγά με προσοχή στην αρχή. Σαν να μην το πίστευες. Σαν να νόμιζες ότι ονειρεύεσαι.


Έβαλες τα χεράκια σου δειλά στο πάτωμα. Και άρχισες να πατάς στα γόνατα, και… ναι αυτό ήταν. Ενθουσιασμένος κάθισες και άρχισες να χτυπάς παλαμάκια. Το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας είχε επιτευχθεί. Μετά ξανά μια μικρή προσπάθεια. Και εμείς δίπλα σου σε κάθε βήμα, σε κάθε στιγμή να σε ενθαρρύνουμε και να σε παροτρύνουμε να συνεχίσεις. Μαγικές στιγμές.


Και μετά, αφού μέτρησες τις δυνάμεις σου, αφού δοκίμασες τις αντοχές σου, ξεκίνησες. Για το μαγικό ταξίδι της εξερεύνησης. Η ταχύτητα αυξήθηκε, και πλέον μπορείς να μετακινηθείς σε όλο το σπίτι.


Δεν σε ενδιαφέρει αν έχει χαλί ή πλακάκι. Δεν σε νοιάζει αν είναι καθαρά ή λιγότερο καθαρά. Έχεις σκοπό να γνωρίσεις τα πάντα. Από το τι βρίσκεται στο τελευταίο συρτάρι της ντουλάπας σου, μέχρι τι έχει κρύψει η μαμά στον θερμοθάλαμο της ηλεκτρικής κουζίνας.


Και ξαφνικά η χαρά που βιώναμε όταν βλέπαμε τις πρώτες δειλές προσπάθειες μετατράπηκε σε άγχος και συνεχής επιτήρηση. Μα που πήγες? Που εξαφανίστηκες? Μωρό μου που είσαι?




Είναι όμορφο να αρχίζεις να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Να αποφασίζεις εσύ που θέλεις να πας. Να μην ελπίζεις στην καλή διάθεση των μεγάλων για το τι θα δεις και τι όχι.


Το επόμενο βήμα είναι να σταθείς στα πόδια σου. Ήδη το κάνεις αλλά πάντα κάπου στηρίζεσαι. Στον καναπέ, στο τραπεζάκι, στα χέρια του μπαμπά και της μαμάς. Αλλά είσαι κοντά.


Συνέχισε την προσπάθεια και να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου. Να σε ενθαρρύνουμε, να σε σηκώσουμε αν πέσεις, να σε βοηθήσουμε σε κάθε σου στιγμή, σήμερα και για πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.