Και μετά το παιδί, τι? - O p t i m i s m

Και μετά το παιδί, τι?

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Φλερτ, σχέση, έρωτας, συγκατοίκηση, γάμος, παιδί.


Και μετά τι? Εδώ τελειώνουν όλα? Η ρουτίνα, η κούραση, η αλλαγή στους πρώην χαλαρούς ρυθμούς, αποδιοργανώνουν τις σχέσεις των ανθρώπων.
Και εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να επέμβουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον έρωτα, που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές.


Το κυριότερο είναι να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μας αρέσει η καινούργια μας ζωή? Είναι αυτό που ονειρευόμασταν όταν σχεδιάζαμε μαζί το μέλλον μας? Τι μας ενοχλεί στον σύντροφό μας? Έχει πέσει με τα μούτρα στο νέο υπέροχο μέλος της οικογένειάς μας και έχει παραμελήσει τα πάντα γύρω του? Ακόμα και τη σχέση μας?
Και εμείς με την σειρά μας τι κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτή την νοσηρή κατάσταση? Όταν υπάρχει διάθεση και θέληση μπορούμε όλα να τα αλλάξουμε. Η σχέση μας έχει βαλτώσει. Χρειάζονται δραστικά μέτρα.

Και ποια είναι αυτά?

1.     Θυμηθείτε τι ήταν αυτό που ερωτευθήκατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Ήταν το χιούμορ του, η ευγένειά του, η εξυπνάδα του, η ανεμελιά του, η καλή του διάθεση? Προσπαθήστε λοιπόν να το ξαναδείτε, γιατί εκεί είναι κρυμμένο και σας περιμένει.



2.     Να μάθετε να εκφράζεστε. Πείτε ότι αισθάνεστε, ότι σας απασχολεί. Μην κρατάτε μέσα σας πίκρες, φοβίες και ανασφάλειες. Και εσείς νοιώθετε πιο ανάλαφρα και ο σύντροφός σας γνωρίζει πως αισθάνεστε.



3.     Μην θεωρείτε ότι μόνο εσείς έχετε προβλήματα και ο άλλος απλά δεν σας καταλαβαίνει. Το πιο φυσικό είναι και ο σύντροφός σας να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Επιχειρήστε μία συζήτηση μαζί του, ρωτήστε τον για το πώς αισθάνεται, αν έχει κάποιες ανάγκες, αν μπορείτε να τον βοηθήσετε, και επιβεβαιώστε του, ότι θα βρίσκεστε πάντα δίπλα του σε κάθε δυσκολία και στενοχώρια.
4.     Μην κάνετε συγκρίσεις για το τι προσφέρει ο καθένας στο σπίτι και στην ανατροφή του παιδιού, δεν βρίσκεστε σε πόλεμο, όποιος μπορεί, κάνει ότι μπορεί.
5.     Μην διστάζετε να ζητήσετε συγνώμη, αν κάνατε κάποιο λάθος και παραφερθήκατε και τονίστε, ότι το εννοείτε.



6.     Σε ανύποπτο χρόνο αγκαλιάστε τον σύντροφό σας και πείτε του πόσο τον αγαπάτε.



7.     Διοργανώστε μία ρομαντική βραδιά με κεριά, λουλούδια, κρασί και ωραίο  φαγητό, γιατί η ερωτική ζωή του ζευγαριού είναι πάρα πολύ σημαντική σε μία ιδανική σχέση.



8.     Μην κοιμάστε ποτέ μαλωμένοι. Όταν ξαπλώνετε και τα νεύρα σας είναι στο αποκορύφωμα και όλα σας φταίνε, και ο σύντροφός σας ήδη κοιμάται ( ο αναίσθητος) 



γυρίστε προς το μέρος του συντρόφου σας και φιλήστε τον τρυφερά. Το πιο πιθανόν είναι μέσα στον ύπνο του να σας αγκαλιάσει και να κοιμηθείτε χαρούμενα.



9.     Ας παραδειγματιστούμε από αυτό που έλεγε ένα ζευγάρι που ζούσε ευτυχισμένο για 65 χρόνια για το γάμο τους : «Γεννηθήκαμε σε μια εποχή που όταν κάτι χαλούσε δεν το πετούσαμε, το φτιάχναμε!!!»



10,    Μην ξεχνάτε ότι ο γάμος είναι ζωντανός οργανισμός και θέλει καθημερινή φροντίδα και πότισμα.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.