Η νέα άφιξη - O p t i m i s m

Η νέα άφιξη

Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2021
Και ξαφνικά οι προτεραιότητες αλλάζουν. Αυτά που μέχρι πριν λίγο θεωρούσατε δεδομένα και φυσικότατα, δεν υφίστανται πλέον. Ο εαυτός σας και οι επιθυμίες και οι δικές σας αλλά και του συντρόφου σας, πέρασαν λίγο (?) σε δεύτερη μοίρα.


Ένα καινούργιο μέλος ήρθε να προστεθεί στην παρέα σας και σας άλλαξε συθέμελα. Είναι τόσο αθώο, τόσο ανήμπορο, τόσο μικρό. Αλλά έχει μία μεγάλη δύναμη μέσα του. Σας εξουσιάζει. Σε απλά Ελληνικά σας κάνει ότι θέλει.


Καλά καταλάβατε. Είναι το νέο μέλος της δικής σας οικογένειας. Είναι το μωρό σας που το αναμένατε μετά κλάδων και βαΐων. Και ήρθε για να καταλάβει την προεδρική σουίτα και περιμένει να απολαύσει τις υπηρεσίες σας.


Και εσείς ξαφνικά βρίσκεστε πελαγωμένοι και με διάπλατα τα μάτια και τα αυτιά, περιμένοντας να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία και ανάγκη του.



Και η αλήθεια είναι ότι έχει πολλές απαιτήσεις από εσάς που είστε οι γονείς του, αλλά και από όποιον άλλον έχει την επιθυμία να ασχοληθεί μαζί του.




Δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσουμε και να τις αναλύσουμε. Είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους σας.
Απλώς θα προσπαθήσουμε να έρθουμε στην δική του θέση και να κατανοήσουμε πως αισθάνεται.


Βλέπετε για εννιά μήνες ήταν προφυλαγμένο και προστατευμένο από τα… πάντα. Και ξαφνικά βρίσκεται εκτεθειμένο και…. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί, αλλά είναι τόσο πολλά τα νέα ερεθίσματα που δέχεται συνέχεια.

Τώρα κυκλοφορεί σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, με παράξενους ήχους και περίεργες φάτσες που βρίσκονται από πάνω του και προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Άλλοι του τραγουδάνε, άλλοι προσπαθούν να το χαϊδέψουν και άλλοι απλά το κοιτάνε.


Οι αντιδράσεις του ποικίλες. Από κλάμα, μέχρι ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο, αυτό που σας προβληματίζει και σας απογειώνει συγχρόνως από χαρά και ευτυχία.


Νοιάζεται τώρα κάποιος από εσάς να πάει για καφέ ή σε ταβέρνα ή να διαβάσει κάποιο βιβλίο, ή να προγραμματίσει μια εκδρομή?  Δεν αναφερόμαστε καν στο αν επιθυμεί κάποιος να πάει να εργασθεί.


Όχι. Το ενδιαφέρον σας είναι στραμμένο ολοκληρωτικά και αποκλειστικά στο μωρό σας.
Παρατηρείτε κάθε γκριμάτσα, κάθε κίνηση και τρέχετε να προλάβετε κάθε του επιθυμία. Δεν θέλετε να χάσετε ούτε λεπτό, ούτε στιγμή από την ανάπτυξή του και την εξέλιξή του.



Το λατρεύετε και ευτυχώς και για αυτό, αλλά και για εσάς, θα το αγαπάτε για πάντα. Είναι κομμάτι από εσάς και από εδώ και μπρος θα είναι πάντα η πρώτη σας σκέψη όταν ξυπνάτε το πρωί και η τελευταία σας πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ. Και για λίγο διάστημα μέχρι να βρει τις ισορροπίες του, θα είναι και η σκέψη σας για όλο το βράδυ. Για είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.


Αλλά μην μου πείτε ότι δεν το αξίζει? Γιατί τότε σίγουρα θα μου πείτε ψέματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.